E-szivacs: így működik a Kréta alternatíva


Tomi (14éves) - 2 éve

Hazánkban a Kréta a legelterjedtebb e-napló, ahová a tanárok a jegyeken kívül rengeteg dolgot rögzíthetnek a könnyebb tanulás és adminisztráció érdekében. A Kréta Napló azonban már a megjelenése óta számos helyzetben nehezítette a felhasználók mindennapjait, így merem állítani:

a Google Play Áruházban 2.0, az App Store-ban pedig 1.5 csillagra értékelés a valós felhasználó élményt tükrözi.

Mai cikkünkben viszont egy olyan alkalmazásról lesz szó, amely a tanulók és a szülők dolgát egyaránt megkönnyítheti és az alapfunkciók működtetése mellett egy kis pluszt is letesz az asztalra. Ez az E-szivacs.

Már több, mint tízezren töltötték le a nem-hivatalos eKréta klienst, amely rengeteg szolgáltatással bír el, folyamatos laggolás nélkül.

Miután letöltöttük –Androidra vagy iOS-ra– és beléptünk a Krétás adatainkal, egy letisztult bejelentkező felület fogad bennünket. Itt már szemben találjuk magunkat a jegyeinkkel, melyek különféle színekben pompáznak. Ha a fenti sávban rákattintuk a három kis vonalra, akkor megjelenik a menü.

Itt bármit megtalálhatunk, amire szükségünk van, az órarendektől kezdve a statisztikákig. A lista alján rálelhetünk a Beállításokra, én főként ezt emelném ki. Bekapcsolhatjuk a sötét módot, beállíthatjuk, a főoldalon megjelenő osztályzatok színeit, témát választhatunk – ha esetleg zavarna  kikapcsolhatjuk a menüben megjelenő logót, és beállíthatjuk a szinkronizálás gyakoriságát is. 

Az előnyeihez tartozik, hogy a “Statisztikák” menüpontban hozzáadhatunk magunknak egy jegyet statisztika céljából, így megállapíthatjuk, mennyi lenne az átlagunk, ha X jegyet kapunk az egyik soron következő dolgozatunkra. (Természetesen ez a tanárok felületén nem látszik, így teljesen jelentéktelen.) Szerintem egy remek alkalmazást sikerült kicsiholni, amely sokat könnyíthet a Kréta felhasználók életén, ezúton is gratulálok a fejlesztőnek. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved