EB selejtező: bántó vereség Szlovákiától


Naan (17éves) - 2 éve

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn hatodik alkalommal lépett pályára Szlovákia ellen, és ma már tudjuk ezidáig még egyszer sem sikerült nyernie. Pedig a Montenegró elleni, idegenbeli felkészülési mérkőzés a kísérletezésnek volt szentelve, éppen ezért egy eléggé felforgatott kezdő 11-et küldött pályára Marco Rossi.

kép: MTI/Illyés Tibor

Akkor jól kezdte a meccset a magyar válogatott, egy szép támadás után, rögtön a 2. percben Holender Filip talált a kapuba. A félidő alatt végig a vendég magyarok játszottak fölényben, több ígéretes lehetőséget is sikerült kialakítaniuk. A 32. percben viszont sikerült egyenlíteniük a montenegróiaknak, Nebojsa Kosovic gyönyörűen helyezett labdája vágódott a magyar kapu bal felső sarkába. A második félidő is enyhe magyar fölényt hozott, de veszélyes montenegrói támadásoknak is tanúi lehettünk. A 75. percben Lang Adam buktatta a 16-oson belül az ellenfel támadóját, a 11-est pedig Stefan Mugoca be is vágta. A 2-1-es vereség ellenére valamiről biztosan emlékezetes marad ez a mérkőzés, ugyanis bemutatkozott a válogatott történetének 1000. játékosa, a ferencvárosi Sigér David a 2. félidő elején állt be. Rajta kívül meg 2 újoncot avatott Rossi, Gazdag Daniel es Ferenczi János is most először húzhatta magara a címeres mezt. 

Hétfő este pedig következett az év mérkőzésének beharangozott szlovákok elleni tétmeccs.

A magyar szurkolótábor félelmetes hangulatot produkált a Groupama Arénában, igy a hazai pálya előnye biztosan minket segített. Nem úgy a spanyol játékvezető, aki előbb egy lesgóllal juttatta vezetéshez a szlovákokat a 40. percben, majd az orra előtt történő egyértelmű szlovák szabálytalanságokat engedte tovább, míg a hazaiak minden apró megmozdulását sárga lappal jutalmazta, a mérkőzés lefújása után (!) pedig Baráth Botond megkapta a második sárga lapját is, ezzel a vedelem biztos alapja biztosan nem játszik a Horvátország elleni létfontosságú meccsen. 

kép: MTI/Kovács Tamás

Az egyenlítés meg sikerült Marco Rossi együttesének, az 50. percben a fiatal tehetség, Szoboszlai Dominik csodalatos szabadrúgásával visszajött a meccsbe Magyarország, de sajnos a szlovákok, egy ezúttal érvényes góllal megint előnybe kerültek. A mérkőzés hátralévő részében kétségbeesetten próbálkozott a hazai csapat, de a végeredmény nem változott. 

kép: MTI/Illyés Tibor

Ezzel rendkívül szorossá vált a csoportunk, mivel Horvátországnak csak egy 1-1-re futotta az erejéből az azeriekkel szemben, igy 10 ponttal az első, Szlovákiának es Magyarországnak 9 pontja van a második helyen, Wales eggyel kevesebbet játszva 6 ponttal a harmadik, míg Azerbajdzsán stabilan tartja utolsó helyet 1 pontjaval. 

Folytatás október 10-en, Horvátországban. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved