Egy tanulmány szerint a földönkívüliek már régen meglátogatták a Földet


kidsnews (127éves) - 2 éve

Egy frissen megjelent tanulmány szerint a csillagközi civilizációk már réges-régen, még az emberi faj megjelenése előtt meglátogatták a Tejútrendszert – írta meg a Business Insider. A tudósok szerint csak azért nem tudunk róluk, mert az elmúlt 10 millió évben nem jöttek el ismét hozzánk. 

“Az, hogy a Földön jelenleg nincsenek földönkívüliek, és nincs bizonyíték arra sem, hogy korábban már meglátogattak minket, az nem azt jelenti, hogy soha nem is voltak itt”

– jelentették ki a tanulmány szerzői.

A Föld ugyanis 4,5 milliárd éves, így, ha egy idegen civilizáció meglátogatta a bolygót több millió évvel ezelőtt, akkor ennek semmi kézzelfogható bizonyítéka sem kell rendelkezésünkre álljon.

“Hol van mindenki?” –Az új tanulmány egy újabb lehetséges választ mutat be az úgynevezett Fermi-paradoxonra, amely egy feltételezhető ellentmondás a földön kívüli civilizációk létezésének magas becsült valószínűsége és az ilyen civilizációk létezésére utaló bizonyítékok hiánya között.

A szakemberek szerint a csillagközi utazásokhoz az idegenek valószínüleg kihasználják a csillagrendszer mozgását és így ide-oda ugrálva fedezhetik fel a galaxist, ami számunkra felfoghatatlan ideig tart.

Gyakorlatilag kivárják a megfelelő pillanatot -akár több száz millió évet is- és amikor egy-egy csillag és a körülötte keringő bolygók közelebb kerülnek a kiindulási helyükhöz akkor indulnak el.

A tudósok szerint, ha ezt a mostani elméletet figyelmen kívül hagynánk, akkor csak két magyarázat lehet arra, hogy eddig nem láttuk a földönkívülieket: vagy egyetlen idegen faj sem hagyja el bolygóját, vagy valóban egyedül vagyunk a világegyetemben. Nem szabad tehát feladnunk a keresést, mivel nem zárható ki, hogy az eddigi eredménytelenség ellenére valóban létezik idegen élet – mondják a szakemberek.

1., Tejútrendszer: a Lokális Galaxiscsoport egyik  küllős spirálgalaxisa, melyben a Naprendszer és ezen belül Földünk található.

2., Galaxis: A galaxisok égitestek: csillagok, csillagközi gázok, por és a láthatatlan sötét anyag nagy kiterjedésű, gravitációsan kötött rendszerei. Egy tipikus galaxisban tízmillió és ezermilliárd (107 – 1012) közötti számú csillag található.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

www.businessinsider.com, wikipedia.com

képek: Free-Photos, Stefan Keller/pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved