Lucz Dóra és Tótka Sándor dupla sikerével zárult a Red Bull Vízisprint


DumásKisCsaj (17éves) - 2 éve

A szegedi kajak- kenu világbajnokság után egy héttel a Városligetben rendezték meg a Red Bull Vízisprintet, ahol nem csak a magyar klasszisok szálltak vízre, hanem tehetséges ifi versenyzők is, akik már az idei Európa és Világbajnokságon is helyt álltak.

A városligeti csónakázó tavon, az ősz legelső napján még csodás nyári időben versenyezhettek a résztvevők, illetve szurkolhattak a kilátogatók.

A 100 méteres távon megrendezett, pénzdíjas Vízisprint, mint verseny alapvetően a szezon lezárására jött létre, így a díjakból a versenyzők a késöbbi felkészülésüket tudják finanszírozni.

Idén a kajakosoknál a kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra és a kétszeres világbajnok Tótka Sándor nyerte a Red Bull által szponzorált versenyt. A férfiaknál Tótka Sándor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, vegyespárosban pedig Lucz Dóra és Tótka Sándor győzedelmeskedett.

A női kenusoknál az az amerikai Nevin Harrison győzött két magyar, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső előtt, aki egy hete a szegedi világbajnokságon aranyérmes lett a 200 méteres sprintszámban. A férfiaknál ugyanebben a számban a vb-bronzérmes georgiai Zazaz Nadiradze bizonyult a leggyorsabbnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

2017 Kidsnews | All rights reserved