Addams Family – A Galád Család (Kritika)


Tomi (14éves) - 2 éve

Sajtóvetítés keretében alkalmat kaptam rá, hogy megnézzem az Addams Family – A Galád Család című filmet. A híres alkotás animációs változata idén kerül a mozikba a Metro-Goldwyn-Mayer jóvoltából, a fantáziában hiánytalan sztori Conrad Vernon (Shrek, Madagaszkár, Kung-fu Panda, Az Emoji-film, Bébi Úr) és Greg Tiernan (Thomas a Gőzmozdony) rendezését dicséri.

A 12 karikás, elképesztően irreális alkotás a forgalmazó reményei szerint biztosan felbolygatja a mozikat – nézzük, hogy miért.

Íme a film cselekménye, spoilermentesen:

Történetük főszereplője a teljes Addams família, akik furcsa és varázslatos képességekkel bírnak, ezért a falu népe nem rajong túlságosan értük. Az ifjú Addams pár pedig kénytelen elköltözni szeretett vidékéről, hogy egy messzi hegy tetején bezáratott elmegyógyintézetben leljen új otthonra. 

Tizenhárom évvel későbbre ugorva boldog antiszociális kiscsaládot találunk, Szerda és Mopszli Addams (gyerekek) személyében a hétköznapi emberek számára hasonlóan elutasított, nehezen beilleszkedő fiatalokat ismerhetünk meg, azonban ahogy ez lenni szokott minden elszigetelt életnek vannak pillanatai, amikor kénytelen találkozni kell a nagyátlaggal. Nincs ez másként hőseinkkel se: az izolált életet élő család lemerészkedik a hegy aljába, ahová egy vadonatúj várost építettek. 

Engem főképp a sztori humora hatott meg, szerintem ez volt benne a legerősebb, hiszen szinte minden második mondatban ellőttek egy poént. A legjobb az volt, hogy a szereplők nem is tudtak róla, hogy valami vicceset mondtak, a filmen belül nem is nevettek ezeken, hiszen az Addams család számára teljesen hétköznapi volt a morbid humor.

A komor színek világa és az aláfestő zenék is egyaránt szuperek voltak, a Metro-Goldwyn-Mayer Stúdió remekül feldolgozta a kilencvenes évekbeli alapsztorit. Azonban a történet cselekménye gyanúsan hasonlított a Hotel Transylvania sztorijához, amelytől kiszámíthatóvá válik a film ezért nekem csalódás volt, amikor megnéztem. 

A hasonló humor és az ugyanolyan barátságos „szörnyek”, akiket az egyedi szokásaik és képességeik miatt nem kedvelnek az emberek már önmagában kissé kliséssé teszi a filmet, azonban ilyen horderejű gyártótól az ember elvárná, hogy ötletesebben és izgalmasabban nyúljanak egy műfajteremtő történet feldolgozásához. 

Én éppen emiatt 8/10 pontot adnék ennek az alkotásnak

de ha Halloweenkor mégis moziban jársz, könnyed szórakozásra vágysz ezt érdemes lehet megnézni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: forumhungary.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved