Z-pop Dream – Beindult az ázsiai csillaggyár


Leszy (19éves) - 2 éve

Biztos mindenki hallott már a K-pop-ról, a koreai popzenéről, amely többek között elektronikus, hiphop, pop, rock és R&B alapokon nyugszik, de mégis különálló zenei műfajként tartják számon. Az amerikai kultúra hatása alatt fejlődött zenei irányzatnak akkora sikere van, hogy már megjelent mellette a Z-pop is. Ez azonban egy nem egy új zenei irányzat, hanem egy viszonylag friss kollaboráció és egy új platform a távol keleti zenei palettán, amelyet az iparág helyi nagyágyúi, Norimitsu Kameshima és Jun Kang hívtak életre.

A Zenith Media Contents vezérigazgatója, Jun Kang egy interjúban elmondta: 

„A Z-Pop Dream révén egy olyan koncertmárkát akarunk indítani, amelyben Ázsia egyesül. Ezek a Z-pop csillagok az ázsiai egységet és a K-pop csillagok közötti együttműködést hívatottak szimbolizálni.

Az együtteseket más-más ázsiai országból származó tehetséges fiatalokból hívták életre, így jött lére a Z-pop fiú és a Z-pop lány csapata. 

A Z-Boys tagjai: Blink, Josh, Mavin, Perry, Roy és Sid. 

A Z-Girls tagjai: Bell, Priyanka, Joanne, Queen, Vanya és Carlyn. 

Eddig Ázsiában ilyesmire egyáltalán nem volt példa a könnyűzenei piacon, talán nálunk Európában az Eurovíziós Dalfesztivál az, ami ehhez hasonló, de az “öreg kontinensen” nem volt igazán érzékelhető egy ilyen szintű csapatszellem és összefogás. Dél Korea azonban úgy tűnik, hogy a távol kelet Amerikája lett mostanság, nem csak a a zenei, a film, de még a divat terén is.

Az a bizonyos „Amerikai álom” ott új értelmet nyer…

Hiszen attól vagyunk igazán egyediek, hogy fantáziánk által megteremtett kis mesebeli világok, az álmok, mindegyikünknél más és más. Milliárd variáció milliárd egyénre. Álmokat alkotunk ezekből pedig ötletek és elképzelések születnek meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.
Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com/Samuel Morazan

2017 Kidsnews | All rights reserved