Diákháló Program: hamarosan tableten vagy okostelefonon írhatod a dolgozatot


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mára már (szinte) mindenki felismerte: a világunk a technológiai és tudományos fejlődés miatt egyre nagyobb tempóban változik meg. A változás egyben azt is jelenti, hogy azok a kompetenciák amelyek néhány évtizeddel ezelőtt garanciát jelentettek a biztos megélhetésre, mostanra már lehet semmit sem érnek.

Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban – ahol az országban elsőként adták át a Diákháló program fejlesztéseit – azt mondta:

a kormány 2016-ban a digitális oktatási stratégiában célul tűzte ki, hogy ne kerüljön ki Magyarországon úgy tanuló az iskolarendszerből, hogy nem rendelkezik a szükséges digitális kompetenciákkal.

Közölte: országosan 3500 állami fenntartású általános és középiskolában, valamennyi tanteremben és közösségi térben egyaránt kiépítik a nagy sávszélességű internet hozzáférést.

Eközben az iskolák informatikai eszköztára is megújul, ezért már korábban bejelentették, hogy a fejlesztések részeként a tanárok számára 45 ezer laptopot, 27 ezer tanulói tabletet, 3 ezer interaktív panelt szereztek be. 

A helyettes államtitkár megjegyezte: mára elavult az a szemlélet, hogy az iskolában van egy informatika terem, és több más tanterem, az a cél, hogy minden tanórán legyen lehetőség arra, hogy a diákok és a tanárok használják az internetet.

A digitalizáció a felnövekvő nemzedék mindennapjainak már szerves részét képezi. A tudományok, a kutatás és valamennyi innováció elérhetetlen a digitális eszközök nélkül – fogalmazott.

A helyettes államtitkár ezt követően a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a diák figyelme nem azon múlik, hogy nála van-e a telefonja vagy nincs, hiszen levelezni és amőbázni lehet mobil nélkül is. 

“Idővel a legalapvetőbb szakmában dolgozóknak, például az ácsoknak, de akár a pékeknek is szükségük lesz megfelelő informatikai tapasztalatra, ezért már az általános és a középiskolákat is fel kell szerelni olyan informatikai megoldásokkal, amelyek alkalmassá teszik az intézményeket arra, hogy a képzést digitális módszerekkel biztosíthassák a fiatalok, azaz a jövő munkavállalói számára.”

-hangsúlyozta Solymár Károly Balázs.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, magyarnemzet.hu

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved