Hosszú Katinka és az ISL sztárjai gyerekekkel úsztak


kidsnews (127éves) - 2 éve

Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár csütörtökön együtt úszott a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskola diákjaival.

“Nagyon büszke vagyok arra, hogy Budapest is otthont ad egy fordulónak, mert rengeteg világklasszis úszó érkezett ide. Talán nem mindenki érzi át, de óriási dolog, hogy Ryan Murphy vagy éppen Michael Andrew egy magyar iskolába látogatott el”

– mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

A magyar úszó a látogatással kapcsolatban megjegyezte, fontos inspirálni a jövő generációját, egyúttal szeretnének visszaadni valamit abból, amit a versenysporttól kaptak, mert ez sokat jelenthet a gyerekeknek. Az eseményen a diákok nemcsak aláírásokat gyűjthettek be a sztároktól, hanem kérdezhették is őket, így megtudták Hosszútól, hogy számára a Budapesten nyert vb-aranyai a legfontosabbak, kedvenc úszásneme mindig változik, de jelenleg a pillangó, vagy hogy a medáljait vödrökben gyűjti, évek szerint összeválogatva.

kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az is kiderült, a szlovén Peter John Stevens kezdte a legkorábban az úszást, ő már háromévesen a medencében tempózott, az amerikaiak háromszoros olimpiai és világbajnoka, Ryan Murphy és Hosszú 4-5 évesen kezdte a pályafutását, míg a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew csak hétévesen.

A rendezvény végén nyolc szerencsés gyerek váltóversenyt úszott a sztárokkal az iskola medencéjében.

A három-három fiú és egy-egy lány mellé az egyik stafétába Hosszú és Murphy szállt be, míg a másik négyes Andrew-val és Stevens-szel egészült ki, végül utóbbi csapat győzött.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

2017 Kidsnews | All rights reserved