Jetikölyök – Grafikából jeles


Tomi (14éves) - 2 éve

Korábban kaptam alkalmat rá, hogy – sajtóvetítés keretében – 3D-ben megnézhessem a Jetikölyök (Abominable) című filmet. Alapvetően egy hatkarikás, animált kalandfilmről beszélünk, amelyet Jill Culton rendezett. Az ő számos munkája közé tartozik például a Szörny Rt. és a Nagyon vadon sorozat.

Röviden a film cselekményéből, spoilermentesen: Történetünk főszereplője egy kínai kislány, Ji. Időben a nyári szünetben, helyben pedig egy kínai városban járunk. Ji alig tölt időt otthon, mert a – halott – apja által megálmodott utazásra gyűjti a pénzt. Magas házuk tetején egy amolyan főhadiszállást tart fenn.

Amikor egyszer felmegy, a bunkerében egy elképesztő lényt talál. Egy jetit.

A lány és a varázserővel bíró Everest hamar összebarátkoznak, majd kiderül, hogy a jeti fogságból szökött meg. A hajsza éjjel-nappal tart Everest után, ugyanis egy sajtóbemutató és egy rakat pénz múlik a lény meglétén. Így Ji, elhatározza, hogy elviszi őt az otthonába – A Mount Everestre. A lány és a legjobb barátja, valamint az unokatestvére hosszú útnak indulnak.

Vajon sikerült eljutniuk a célponthoz? Utolérik őket? Mi lesz a sorsuk? A filmből kiderül!

Amit én ebben az alkotásban főként dicsérni tudnék, az a remek grafikai- és hangi világ. Ez természetesen várható volt, hiszen egy DreamWorks filmmről beszélünk. Szerintem a történet is fenomenális – néhol megható – volt. A filmben nagyon jó poénokat lőttek el, szinte percenként nevetett az összes ember, aki csak beült a moziterembe megnézni az alkotást.

Mielőtt elmentem volna a vetítésre, egy szórakoztató, kalandos filmet akartam látni; nos, szerintem mondanom sem kell, hogy az elvárásaim maximálisan ki lettek elégítve. A remek képi világ miatt pedig pluszpontot érdemel a gyártó. Aki a közeljövőben moziba megy, annak mindenképpen ajánlom, hogy ezt a filmet nézze meg!

Én 10/10 pontot adnék ennek az alkotásnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved