TV Time – egy applikáció sorozat- és filmfüggőknek


Tomi (14éves) - 2 éve

Be kell vallanom, hogy én egy igazi sorozat- és filmfüggő vagyok. Viszont ahhoz, hogy követni tudjam a műsoraimat, keresnem kellett egy alternatív módszert a folyamatos cetlire írás helyett. Nos, találtam egy olyan appot, amely a segítségére lehet a sorozatok és filmek kedvelőinek. Ennek segítségével követni tudjátok, hogy hányadik évad melyik részénél jártok. Ez a TV Time.

Az alkalmazás elérhető egy webes felületen, de létezik mobilapp iOS-ra és Androidra is. A beüzemelést egy regisztrációval kell elkezdeni, amelyhez csupán egy e-mail címre és egy jelszóra van szükségünk. Adataink megadása után egy modern kezelőfelület fogad bennünket, azonban innen következő lépésnek lépjünk ki és erősítsük meg a fiókunkat e-mailben, különben pár napon belül törlik azt.

Miután ezt is elintéztük, beléphetünk az alkalmazásba, vagy megnyithatjuk a webes felületet. Elsőként érdemes bejelölni, melyik sorozato(ka)t nézzük. Ha ezt megtettük, nincs más dolgunk, mint hogy továbblépünk. Máris szemben találjuk magunkat a sorozatainkkal. A kis kártyákra kattintva megnyithatjuk a műsoraink oldalát, ahol be tudjuk jelölni, melyik részeket láttuk eddig. Itt megtekinthetjük az előzeteseket, kommentelhetünk, de részt vehetünk egy statisztikában is, hogy milyen érzések ragadtak el az adott rész megtekintése közben, valamint azt is megjelölhetjük, hogy milyen típusú készüléken néztük meg azt. Nem mellesleg, hasznos funkciói közé tartozik az is, hogy megmutatja, melyik streaming szolgáltatónál (Neflix v. HBO GO)/TV csatornán érhető el az adott műsor.

A számítógépes verzióban sajnos nem lehet még filmekre rákeresni és a mobilappban is BÉTA-ban van ez a funkció. Én pont emiatt jobban ajánlom a mobilappot, hiszen abban több dolog érhető el.

Azt is kedvelem benne, hogy vannak személyes statisztikák, ahol megnézhetem, hogy eddig hány napot töltöttem el az életemben film és/vagy sorozatnézéssel.

Bár nem hasznos, de érdekes funkciót szolgál a „Badges” modul: az alkalmazásban való tevékenykedésért jelvényeket szerezhetünk, amelyek egyfajta statisztikát is szolgálhatnak (Pl. első kommentelés). Az alkalmazásban követőket szerezhetünk a kommenteinkkel – bár az appnak nem ez a lényege, azért ebből legalább tudhatod, hogy hányan találtak rá a hozzászólásaidra. 

Az app népszerűség alapján ajánlja a műsorokat, amiket aztán hozzáadhatsz a listádhoz. Az app a filmeket a filmes listához, a sorozatokat pedig értelemszerűen a sorozatos listádhoz rendeli. Ha pedig megnéztük az adott részt/filmet, akkor azt bejelölhetjük az adatlapján, amit a műsorlistából könnyen elérhetünk. Közvetlenül nem tudod senkivel felvenni a kapcsolatot, max. a kommenteidre válaszolhatnak.

Az app egyetlen hátrányának mondható, hogy angol nyelvű, így akik nem értik alapszinten sem az angolt, azok bajban lesznek a használatakor. Ettől függetlenül rengeteg magyar műsor is fent van a katalógusában – ha nem is magyar címmel, akkor angolra lefordítva (Pl. A Tanár = The Teacher; Drága Örökösök = Dear Heirs). Talán egyszer majd anyanyelvünkön is elérhető lesz.

Az alkalmazásban személyre szabhatod a profilodat; itt megadhatod kedvenc filmjeidet, sorozataidat, de rövid leírást adhatsz magadról, kiválaszthatod a kedvenc szereplődet, kapcsolatfelvételi lehetőségeket is megadhatsz, valamint – ha szeretnéd – beállíthatsz egy hátteret is.

Nekem azért volt szükségem erre az alternatív megoldásra, mert a cetlik – amikre eddig lejegyeztem, hogy hol tartok – folyamatosan elvesztek, elszakadtak, így bogarászhattam az előzményeket stb., ami nem volt éppen egy előnyös megoldás a sorozatok/filmek követésére. Bár pl. a Netflix megjegyzi, hogy mit néztem, engem akkor is érdekelnek azok a plusz szolgáltatások, amiket a TV Time nyújt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved