U17-es labdarúgó-vb: Ausztrália-Magyarország 2–2


kidsnews (127éves) - 2 éve

A magyar válogatott lejátszotta második mérkőzését a brazíliai U17-es világbajnokságon a goianiai Stadio Olimpicóban. Bár a szünetben még két góllal vezettünk, az ausztrál csapat egyenlített, így 2-2 lett a végeredmény.

Preisinger Sándor öt helyen változtatott a nigériaiak elleni kezdőcsapaton, az első meccs két gólszerzője, Major Sámuel és Komáromi György például a kispadon kezdett, ott volt viszont a kezdő sípszónál a pályán Mester Csaba, Baráth Péter, Zuigeber Ákos, Posztobányi Patrik és Buna Gábor.

Válogatottunk Baráth Péter fejesével szerzett vezetést, majd Zuigéber Ákos büntetőből növelte az előnyt. A második félidőben az ausztrálok előbb szintén 11-esből szépítettek, majd nem sokkal később egyenlítettek is a goianiai találkozón.

Játékosaim végig hajtottak, mindent kiadtak magukból, ami bennük volt, ebből a szempontból nem érheti őket kritika, de elég volt néhány taktikai, helyezkedési hiba, és pontot vesztettünk egy olyan mérkőzésen, ahol már kezünkben volt a győzelem. Ez itt a világbajnokság, saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy ezen a szinten jóval magasabb az iram, nagyobb nyomást helyeznek ránk az ellenfelek, mint akár az Európa-bajnokságon, a mi játékosaink ezt megelőzően nem találkoztak ehhez hasonlóval.

-értékelt a lefújás után Preisinger Sándor.

A döntetlen azt is jelentette, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen.

A pénteki zárókörben a magyarok Ecuadorral találkoznak. A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, MLSZ

képek: MLSZ

2017 Kidsnews | All rights reserved