Átadták a Puskás Arénát – Uruguayi győzelem a nyitányon


kidsnews (127éves) - 2 éve

Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát péntek este, a Magyarország-Uruguay barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést megelőzően. A teltházas, egészen pontosan 65 114 néző előtt megrendezett megmérettetésen az uruguayi labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a magyar csapatot.

Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos az átadóünnepségen azt mondta:

“az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók eljöttek, megtöltötték és birtokba vették az arénát”.

A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTC  elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik. 

kép: MTI/Illyés Tibor

Gera ezt követően elvégezte a Magyarország-Uruguay mérkőzés kezdőrúgását a 93 esztendős Nyikita Szimonjannal együtt, aki az egykori Népstadion 1953-as Budapest Honvéd-Szpartak Moszkva nyitómérkőzésén a vendégegyüttes futballistájaként lépett pályára, és akkor is ő ért elsőként a labdához.

A várva várt mérkőzésen a világranglistán ötödik dél-amerikai rivális Edinson Cavani és Brian Rodriguez góljaival bő húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, majd a 24. percben Szalai Ádám lőtte az új stadion első magyar találatát, amellyel a végeredményt is beállította.

Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott: a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot cserélte be.

A magyarok történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

galéria képek : MTI/Koszticsák Szilárd, Illyés Tibor

2017 Kidsnews | All rights reserved