Az ausztrálok az ország történetének legnagyobb tűzvészére készülnek


kidsnews (127éves) - 2 éve

Az ország történetének eddigi legnagyobb tűzvészére készülnek a katasztrófavédelem szakemberei Ausztráliában. Új-Dél-Wales és Queensland államban szükségállapotot rendeltek el, és felszólították a lakosságot: ne várjanak semmire, hagyják el otthonaikat.

“Egyszerűen nincs minden házhoz elég tűzoltóautó. Ha segítséget hív nem kaphatja meg. Ne várjon a tűzoltókra, ne várjon arra, hogy valaki majd bekopog az ajtón, és ne várjon telefonhívást sem!”

-olvasható a helyi hírportálokon, és a televíziós csatornák is a menekülésre és a túlélésre felkészítő videókat tesznek közzé.

Ezen a weboldalon pontosan lehet követni a tüzek terjedését.

A mai napon az előrejelzések szerint ráadásul példátlan melegre és akár 45 kilométeres széllökésekre számítanak a meteorológusok, amely tovább szíthatja ezeket a bozóttüzeket, egyben lehetetlenné téve az oltást.

„Az előrejelzések szerint holnap katasztrofális lesz az időjárás, ezért úgy döntöttem, szükségállapotot hirdetek Új-Dél-Wales államban. Ez azt is jelenti, hogy felhatalmazom a tűzoltóparancsnokot: tegyen meg minden szükséges intézkedést, hogy amennyire csak lehetséges megvédjük az emberek életét és vagyontárgyait”

– mondta még tegnap Gladys Berejiklian Új-Dél-Wales miniszterelnöke.

Eddig körülbelül 970 ezer hektárnyi terület égett le az államban, és a tűz 200 házat elpusztított el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

news.com.au

kiemelt kép: wikipedia.org

 

2017 Kidsnews | All rights reserved