Csodálatos evolúció – könyvajánló


Eboss Boss (14éves) - 2 éve

Anna Claybourne Csodálatos evolúció című könyve, Wesley Robins látványos és színes képeivel illusztrálva, egészen könnyen érthető és megjegyezhető formában tárja fel az evolúció történetét és működését.

Nincs az a fiatal, aki ne tudná, hogy Földünk a hatodik kihalási hullám elején tart és azt, hogy számtalan faj tagjai tűnnek el örökre, ezzel visszafordíthatatlan és pótolhatatlan űrt hagyva maguk után bolygónk ökoszisztémájában.

Ahhoz, hogy megértsük a problémát és a Föld törékeny egyensúlyát ismernünk kell a földi élet evolúciós folyamatait és mozgató rugóit azt, hogy hogyan alakult ki az élet.

Az a könyv, amit most ajánlok nektek, pontosan ebben segít. A kötetből nem csak arra kaphatunk választ, hogyan másztunk ki a vízből, majd le a fáról vagy hogy az évmilliók alatt hogyan változott az élet, hanem olyan izgalmas kérdésekre is, hogyan alakult ki a kutyával való szoros kapcsolatunk, és miért fogja elveszteni az emberi faj a teljes szőrzetét az elkövetkezendő évezredekben (már ha megéli by the way).

Megismerkedhetsz az evolúció során létrejött emberi fejlődési szakaszokkal, hogy egy beszélgetés alatt ne kelljen beégned, ha valaki homo erectus-t emleget. Az pedig már csak hab lesz a tortán, ha könyvet elolvasva megérted miért beszélnek a tudósok arról, hogy minden jel szerint az ember pusztítja az állatok élőhelyét és a túlvadászat miatt jelentősen változik már napjainkban is a földi klíma.

A könyv utolsó és vitathatatlanul legnagyobb előnyét legutoljára hagytam, ez pedig a könyv kivitelezése, amely tényleg könnyen emészthető. Hétköznapi nyelvezetének köszönhetően egy latinszótár lenyelése és megemésztése nélkül is érthető formában magyarázza el az evolúció számos érdekességét. 

A olvasás élményét a Scolar kiadó támogatásának köszönhetjük.


Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved