Egy malacka fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén


kidsnews (127éves) - 2 éve

E hét elejétől egy terápiás malac fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén – jelentette több amerikai médium is. A jól fejlett disznólány Juliana névre hallgat, de tulajdonosa, Tatyjana Danilova Lilou becenéven szólítja.

A koca terápiás állat lett, vagyis az ebekhez hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt.

Az idegességét csillapítani óhajtó utas ugyanis megsimogathatja a termetes röfögő sertés sörtés hátát. Juliana nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén: három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött, afféle próbaképpen. De tulajdonosa és a reptér akkor nem kötött szerződést egymással a disznó szerződtetésére. Három év elteltével azonban megtörtént a szerződéskötés is.

A San Franciscó-i nemzetközi repülőtér az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb nemzetközi repülőtere. / Wikimedia Commons

Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esik át, s ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a disznó akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket. 

A coca állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is.

Megtanították akkor röfögni, amikor “köszöntenie” kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is.

A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren.

Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya és diétája van, és naponta sétáltatják, nyakörvvel. Állítólag szívesen tölti az időt emberek társaságában. A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, elsősorban kutyákat “foglalkoztatnak” e célokra. De a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: YouTube

2017 Kidsnews | All rights reserved