Az osztállyal is nézhető a FOMO – Megosztod, és uralkodsz


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mit vagyunk képesek megtenni azért, hogy be tudjunk illeszkedni, hogy ne érezzük magunkat kívülállónak? Meddig vagyunk hajlandóak elmenni azért, hogy szeressenek? Hol van az a láthatatlan erkölcsi határ amit nem szabad átlépni? Mivé is válhatunk ha mégis megtesszük?

Hosszú idők óta az egyik legjobb magyar filmet volt szerencsém megnézni és tulajdonképpen még mindig teljesen a hatása alatt vagyok…

A FOMO – Megosztod és uralkodsz, egy újonnan kijött magyar film, amely a mai fiatalok életébe enged betekintést, pofátlanul, olyan őszinteséggel, hogy én is kellemetlenül éreztem magam a moziban.

Azt éreztem, hogy akármennyire is nem tetszik, sokszor pont olyanok vagyunk, mint ahogy bemutatta ez az alkotás. Vakmerőek, tettre készek, meggondolatlanok, hiszékenyek, naivak, beképzeltek, önzők és még sorolhatnám a sok sok jelzőt, amelyek pontosan leírnak minket. Minket, akik mindent akarunk, de semmit sem tudunk.

Maga a film 16-os karikát kapott valószínűleg a durva nyelvezete miatt, de ez egy olyan mozi, amit minden fiatalnak látnia kell és igenis beszélni kell róla!

Ne áltassuk magunkat, manapság a tizenévesek pontosan tudják, hogy mi az a szex vagy, és saját bőrükön tapasztalják, hogy milyen a csúnya beszéd. Hartung Attila első egész estés filmjének mondanivalója és a felvetett morális kérdések miatt pedig igenis fontos, hogy lássa ezt a korosztály, majd értékeljék ki, beszéljék meg egymás közt, váltson ki belőlük olyan érzéseket, mint belőlem. Jó hír, hogy a forgalmazónak hála, az iskolával, csoportos mozilátogatás keretében nézhető meg a film. Erre egyébként itt tudtok jelentkezni: forgalmazas@mozinet.hu 

Higgyétek el megéri!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: mozinet.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved