Jézus kezébe telefont?!


Safagi (20éves) - 2 éve

Sokszor hallani, hogy ami nincs megörökítve az meg sem történt! Ez tényleg így lenne? Képzeljünk el akkor egy olyan bizarr, körülbelül 2025 évvel előtti világot, ahol Isten fia az utolsó vacsoráját #jajdefinom címkével posztolja, majd egy csoportképet tesz közzé az apostolokkal, ahol a szemfülesek már felfedezhetnék: basszus, Júdás meg hova lett?

Mi lett volna ha Veronika elborzadva élőzi végig a Facebookon a keresztutat, az áruló Júdás meg a komment szekcióban kapja a durvábbnál durvább átkokat, és egyébként meg szerencsét hozó bejegyzésként terjedne a kőbe vésett 10 parancsolat képe.

Mennyivel lenne másabb mai világunk, ha a keresztény vallás ezen emlékei mind meglennének örökítve mozgóképen?

Bár ezek mind erős példák, de valószínüleg elképesztő hatást gyakorolnának a társadalmunkra. Ki vagdosná magát, miután Jézus elborzasztó stigmái gyorsabban terjedtek volna a neten, mint emberek között a pestis? Azt hiszem, többször átgondolná mindenki, amikor azt mondja: itt a világ vége.

Ha igazán át akarod élni mit is jelentett a régi világnak egy-egy probléma, nyisd fel A Könyvet. A Biblia próféciákat, passzusokat ír le, azt, hogy mi a helyes, mi a rossz, és nem a napi depressziós idézetet posztolja ki az Instagram folyamba.

Ha már a Biblia…Ki ne ejtsük azt a szót a szánkon, hogy könyv, mert az Alfa és Z generáció ennek a szónak hallatán menten elokádja magát. Ki akar olvasni egyáltalán? Cipelni bármilyen könyvet? A legegyszerűbb az lett volna, ha Isten feltölti a doksi.hu-ra a Szent Könyvet, és ezzel bizony sokak életét könnyítette volna meg. A szülők a kezdetektől fogva felolvashatták volna esti mese gyanánt… A legjobb variáció viszont az lett volna, ha feldiktálja, mint egy hangoskönyvet. Még az apostoloknak sem kellett volna terjeszteni az igét, csak a felvett hanganyagot újra meg újra replayelni.

Várjunk, mert ebben a helyzetben minek is kellenek apostolok? A sok názáreti, csak előkapta volna a telefonját, és megkérdezte volna az okos asszisztensét hangosan:

“Apostello”, mit is tett Káin és Ábel?

Nem kell ide a 12 apostol, hogy Jézus és Isten tanításait a népnek hangoztassa, a kütyükbe beépített app ezt is megoldotta volna. Tegyük hozzá, hogy azért a közösségi oldalon létrejött, Apostolok nevű csoportban, az áruló Júdás azonnal ki lett volna tiltva, mihelyt kiderül borzalmas tette.

Mindannyian tudjuk azt, hogy Jézus határtalan szeretete és bűnbocsánata végett, feltámadása után, mint admin visszavette volna őt a csoportba. Persze ez sajnos már késő, mert Júdás Facebook profilján, mint a futótűz, úgy terjed öngyilkosságának a híre. De akkor hol is tartana világunk mindezen események hatására? Kevesebb gyilkosság lenne? Kevesebb bűn, lopás, hazugság?

Talán.

Bár az igazat megvallva ezt sem hiszem. Hiszen minden tanításban szinte kivétel nélkül, ott a bűnhődő fél, aki elköveti a megbocsáthatatlannak tűnő hibát, elnyeri büntetését, majd Isten megbocsát neki.

Azt gondolom azonban, hogy ha Jézus életútját videóra vették volna, kevesebb lenne a hitetlen, a bizalmatlan, és nagyobb nyomást gyakorolna ez a történet a Föld lakosságára mint most.

Lenne egy olyan film, ami elborzasztaná az embereket, de ezzel egyúttal jobb irányba terelgetné őket. Nem mellesleg szinte érezhetnénk is Jézus izzadságszagát (köszönhetően az 5D mozinak). Az igazság azonban az, hogy mai fejjel már késő lenne ezen gondolkodni, hiszen nem ezen felvételek alapján fejlődött a Földünk lakossága. Persze az éremnek két oldala van, a szkeptikusok ugyanúgy kikelnének a foteljükből, kétkedve Jézus utolsó vacsorájáról megosztott képen.

Hiszen jogos a kérdés, hogy Jézus influencerkedése valóban a tömegek jobb irányba való mozdítására szolgál-e, vagy csak a népet butító, és még több hívet szerző újabb akciója. Vagy netalántán joggal gondolnák azt, hogy Jónás a legújabb posztjában odaphotoshoppolta magát a bálna gyomrába. Ugyanúgy meglenne-e ez a jelenség, amit hitetlenkedésnek hívunk? 

A világunk még mindig ott tart, hogy megosztjuk az oldalunkon a pénzt hozó képet, vagy oldalunkon átkozzuk el az utálatos embereket. Az olyan dolgokra fordítunk figyelmet, ami egyáltalán nem releváns, és így fordulunk bele előbb utóbb a saját, ásott gödrünkbe. Hozzáteszem, amit mi magunk ástunk.

A legfontosabb, hogy ráébredjünk arra, milyennek is teremtette az Isten a mi drága (akkor még egészséges, ma már nem annyira lakható) Földünket.

Nem igazán hiszem, hogy a kristálytiszta vizek megteremtése után, most olyan boldogan figyeli fentről, ahogyan mérgeket öntünk a folyókba.

A légkört meg olyannyira elszennyeztük, hogy lassan a tiszta palackos üveg mellett, ott fog sorakozni a polcon a palackos levegő. A füves pusztákról, az egykor hatalmas erdőkről és az ott lakó (vagy már kipusztult) állatokról pedig még nem is ejtettem szót. Vajon mennyire lenne hatással, a Jézus mozgóképes dokumentációja a Föld állapotára? Vajon máshogy gondolkodnánk? Ezek mind csak feltételezések persze, de érdemes elgondolkodni, hogy egy ilyen, régóta a tudatban létező, valódi „közszereplő” élete, mennyire hatna ki a mostani mindennapjainkra.

És itt most nem az ateizmus, vagy deizmus, illetve bármilyen felekezethez való tartozás a kérdés, hanem az, hogy hiszel-e abban a jobb világban, amiért tennünk kellene. Annyi elrettentő dolgot lehetne mutogatni, és ez a történet is erre szolgált volna.

Ébredjünk fel, vegyük észre, hogy nem a mi generációnk romlott, hanem valami már a kezdetektől nem stimmel, erre pedig maga a történelem a bizonyíték. Sajnos vakon tapogatódzva járunk a világban, a filterek mögé bújva és azt mutatjuk, hogy minden rendben van, miközben a világunk darabokra hullik.

Javaslom addig tegyünk érte, amíg lehet és nem késő. Hibázni egyszer lehet, azt mondom kétszer is, azonban a világ közös, tömeges hibáit semmilyen retusálással sem lehet majd eltűntetni.

Ezért kívánom azt, hogy bárcsak Jézus kezében lett volna az az átkozott telefon, hogy felvegye magát videó üzenetre és ráébresszen minket arra, milyen rossz úton is fogunk majd járni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved