Labdarúgó-Eb: lesz második esélye hazánknak a kijutásra


Naan (17éves) - 2 éve

Pénteken délben kisorsolták a Nemzetek Ligája play-off körének párosításait, amelyben a magyar válogatott is érdekelt volt. Marco Rossi csapata sajnos kedd este vereséget szenvedett Walestől idegenben, az Aaron Ramsey duplájával 2-0-ra megnyert meccs pedig az Európa Bajnokságon való indulás jogával ruházta fel Gareth Bale-éket.

A sok sérült miatt kissé hiányos magyar csapat így a csoportja 4. helyén végzett, de még mindig van esélyünk kijutni az EB-re, mivel Magyarország Nemzetek Ligájában elért eredménye feljogosítja a válogatottat, hogy a pótselejtezőn vívja ki az indulás jogát.

A sorsoláson kiderült, hogy az A ligában először Bulgáriát kell legyőznünk idegenben, hogy aztán a Puskás Arénában harcolhassunk az Európa Bajnokságért az Izland-Románia mérkőzés győztesével.

Dzsudzsák Balázs a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a november 19-ei Wales-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt. MTI/Kovács Tamás

Igaz Bulgária papíron gyengébb csapattal rendelkezik, mint Magyarország, de ahogy azt a válogatott 19 éves tehetsége, Szoboszlai Dominik nyilatkozta, senkit sem szabad lebecsülni és a saját játékunkra kell koncentrálnunk. 

Kétségtelenül nagy élmény lenne az egész országnak, ha itthon, a magyar foci vadiúj stadionjában tudnánk kiharcolni a kontinensviadalra való kijutást, és újra átélhetnénk az az eufóriát, amit 2016-ban is. 

A rájátszás további párharcai: 

  • A liga: Izland – Románia
  • B liga: Bosznia-Hercegovina – Észak Írország, Szlovákia – Írország
  • C liga: Skócia – Izrael, Norvégia – Szerbia
  • D liga: Grúzia – Fehéroroszország, Észak Macedónia – Koszovó

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

2017 Kidsnews | All rights reserved