Pályaválasztás: jön a harmadik Konnekt LIVE!


kidsnews (127éves) - 1 éve

Jön a harmadik Konnekt LIVE, ahová a szervezők középiskolásokat, egyetemistákat, illetve pedagógusokat és szülőket is várnak a “legszemélyesebb” pályaorientációs fesztiválra.

Kíváncsi vagy hogyan lett Zacher Gábor toxikológus? Hogyan kereste az útját Kemény Dénes? Milyen hatással vannak a családi mintáink a pályaválasztásunkra? Milyen a hétköznapja egy rendezvényszervezőnek? Mit takar a UX kutató szakma? 

A Konnekt LIVE formabontó módon segít választ találni az Y és Z generációsok legnagyobb kérdésére: merre és hogyan tovább? 

Vannak szakmabörzék, vannak állásbörzék, van Educatio… Azonban mi azt éreztük szükség van egy olyan rendezvényre, ahol az emberen van a fókusz. Ahol, ha a szakmájáról beszél valaki, abban ott van az odavezető kacskaringós út, a személyes motivációk, a kihívások vagy akár a kudarcok is -vallják a szervezők.

A Konnekt LIVE – a pályaorientációs fesztivált idén november 16-án harmadszorra rendezik meg. Őszinte kérdések, izgalmas sztorik és személyes példák segítik majd a diákok útkeresését.

A rendezvényen több mint 60 különböző szakmát képviselő fiatalt hoznak össze egy helyre, akikkel 400 diák egy egész nap folyamán szabadon beszélgethet a munkájukról, a mindennapjaikról és az ahhoz vezető útjukról.

A résztvevők többek között könyvvizsgálónak, filmrendezőnek, sebésznek, építésznek, online marketing szakértőnek vagy akár egy kormánytisztviselőnek is feltehetik a kérdéseiket (a szakmák teljes listáját a honlapon találod).

Mindeközben az előadóterem színpadán is terítékre kerülnek a fontos témák:

  • A szüleim nem én vagyok. Vagy mégis? Családi mintáink hatása a pályaorientációnkra /Koch Boglárka Lilla, pszichológus/
  • “Ebből sosem fogsz megélni kisfiam” – művészlelkek a pályán / Csiby Gergely, színész, Babos Bertalan Zsili, képzőművész, Hidász Tamás zenész/dobos/
  • Az irodából Afrikába és vissza – önkéntesség mesterfokon /Szabó Hilda, önkéntes, HR szakember/

és reflektorfényt kapnak az igazán különleges életutak:

  • A Zacher sztori – így lett belőlem toxikológus /Zacher Gábor/
  • Kemény pálya – egy olimpiai bajnok edző útkeresései /Kemény Dénes/
  • Egyetem? Ne most! – Renitensek a pályán /Pornói Bendegúz, világjáró, Labrosse Dani, alkotóművész/

Figyelem: a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

konnektlive.com

képek: pixabay.com

kiemelt kép: FotografieLink/pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved