Számunkra véget ért az U17-es labdarúgó-vb


kidsnews (127éves) - 2 éve

A magyar válogatott nem jutott tovább csoportjából a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon, miután pénteken 3-2-re kikapott Ecuador csapatától.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata azzal a tudattal léphetett pályára Goianiában, hogy győzelme esetén nagy eséllyel továbblép a csoportból, míg döntetlen esetén a másik, brazíliavárosi találkozó eredményétől függött továbbjutása.

A magyar válogatott 34 év után vehet részt ismét U17-es labdarúgó-világbajnokságon, ahova a májusi Eb-ről jutottak ki. Akkor csoportjukat százszázalékos teljesítménnyel megnyerték, majd a negyeddöntőben 11-esekkel maradtak alul a spanyolokkal szemben.

Tegnap este az ecuadori csapat kezdett kapura veszélyesebben, ám gól nem született az első játékrészben. A 23. percben a kapujából kifutó Hegyi ütközött Mercadóval, a kínai játékvezető pedig a hálóőrnek sárga lapot adott, Ecuadornak pedig büntetőt ítélt. Hosszas videobírós visszanézés után azonban mindkét döntést visszavonta, így maradt a gól nélküli állás. 

A fordulást követően megszerezte a vezetést a magyar válogatott: egy ecuadori védő eladta a labdát, amit Németh combbal maga elé tett, majd a felső léc segítségével a kapuba lőtt. Negyed órán állt magyar előny az eredményjelzőn, ekkor az addig stabil magyar védekezés kétszer megingott gyors egymásutánban: előbb Balogh hibája után Vite, majd két perccel később Mercado volt eredményes. Rövid ocsúdás után egyenlített a magyar csapat: szöglet után Németh átvehette a labdát az ötösön, és közelről volt eredményes. Nem sokkal később egy Ominger elleni, lökésgyanús szituációt videóztak, ám ezt nem követte büntető. A hajrában aztán egy újabb koncentrációs hibát büntetett az ecuadori együttes, a vereség pedig azt jelentette, hogy a magyarok számára véget ért a világbajnokság.

“Nehéz bármit mondani ezek után, mert ismét mi voltunk azok, akik megnyerték a meccset az ellenfélnek. Működött a játékunk, vezettünk, de a világbajnokságon nem lehet elkövetni büntetlenül olyan hibákat, amiket mi elkövettünk a saját kapunk előtt. A játékosok mindent kiadtak magukból, nem marasztalhatom el őket, de a játék több elemében sajnos nincsenek hozzászokva ahhoz a szinthez, amit a világbajnokságon játszanak az ellenfelek. Le kell vonni a megfelelő tanulságokat, és sokat kell tanulnunk ebből a három mérkőzésből a saját fejlődésünk érdekében”

 –mondta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, MLSZ

képek: MLSZ

2017 Kidsnews | All rights reserved