Újrahasznosítható fogkrémes tubus


D.Barbara (20éves) - 2 éve

Öt év kemény kutató-fejlesztő munkájának eredményeként a Colgate-Palmolive kifejlesztette az első újrahasznosítható fogkrémes tubust, amely tömeggyártásra is alkalmas. Ezzel elnyerte az Associaton of Plastic Recyclers elismerését is. Ugyanis a jelenleg használt fogkrémes tubusok szinte teljesen alkalmatlanok az újrahasznosításra, így mind a kukában végzik.

Míg az eddigi tubusok több anyagból (köztük alumíniumból) készültek, addig ez többféle sűrűségű polietilénből készül majd, így elérve, hogy újrahasznosítható legyen, miközben fogkrémes tubusként is képes lesz funkcionálni.

A cég 2020-ban dobja majd piacra a terméket az USA-ban. A hosszabb távú célja pedig, hogy 2025-re minden Colgate terméknél bevezessék.

A cég munkatársa elmondta, hogy ezzel közelebb kerültek a 100 százalékig újrahasznosítható csomagolások felé, és ez csak az első lépés volt. A fejlesztés nem áll meg itt, tovább kísérleteznek új alapanyagokkal, új modelleken.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved