Van egy világmegváltó ötleted? – 100 ezer dollárt nyerhetsz a megvalósításhoz


kidsnews (127éves) - 2 éve

December 15-ig jelentkezhetnek fiatal magyar egyetemistákból álló csapatok a Microsoft Imagine Cup nemzetközi technológiai versenyére, amelyen az elmúlt több mint 15 évben száz országból, több mint kétmillió diák mérette meg magát. A globális döntő nyertes csapata százezer dollárt kap az üzlete beindításához és a Microsoft vezére, Satya Nadella is segíti majd őket. 

Magyar diákokat is vár a világ egyik legrangosabb innovációs technológiai versenye, az Imagine Cup.

Olyan, 16 év feletti, legfeljebb három fős csapatok jelentkezhetnek, akiknek van egy világmegváltó ötletük, azt meg is tudják valósítani, és azzal szeretnének elindulni a nemzetközi siker felé vezető úton. Jelentkezni az imaginecup.com oldalon lehet.

Az Imagine Cup globális döntőjébe szinte minden évben jutott tovább magyar csapat, akik komoly sikereket értek el. A 12 évvel ezelőtti döntős csapat tagjai Distinction nevű cégükkel a világpiacra léptek, és sikereik nyomán a SkyScanner nevű cég vásárolta fel a magyar fejlesztők által alapított vállalkozást. Két évvel ezelőtt az Innobie került a redmondi döntőbe, amely Eddie nevű, kiterjesztett valóság alapú okostelefonos alkalmazásával megeleveníti a tankönyvek lapjait, és valódi élménnyé teszi a tanulást.

A Microsoft által alapított technológiai innovációs versenyre Azure technológiát használó csapatok jelentkezését várják, akik a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, vagy valamilyen más technológiai innováció segítségével hoznak létre egy új megoldást vagy terméket, és ennek megvalósításában szem előtt tartják a társadalmi sokszínűséget, befogadást és akadálymentesítést.

A régiós online középdöntőkből kikerülő győztes csapatok jövőre Amszterdamban, a regionális döntőn mérik össze a tudásukat, ahonnan a legjobbak utazhatnak Redmondba, a Microsoft főhadiszállására. A regionális döntőkbe jutó csapatok utazási- és szállásköltségeit a Microsoft fedezi.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Microsoft Magyarország

kiemelt kép: OpenClipart-Vectors/pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved