YouTube gamerek és véleményvezérek az “Aki ver, az nem haver” kampányban


kidsnews (127éves) - 2 éve

Mától két hónapon keresztül láthatóak a vadonatúj “Aki ver, az nem haver” kampányfilmek a Cartoon Network csatornán, és elérhetővé vált az a komplex weboldal is, amely a bántalmazás vonatkozásában spotokkal, kisfilmekkel, szakértői tanácsokkal, iskolai tananyaggal és tesztekkel segíti a gyerekeket.

Az “Aki ver, az nem haver” kampány idei nagykövete, Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes, világbajnok kétszeres Europa-bajnok úszónő.

“A 2014-ben indult “Aki ver, az nem haver!” kampány célja, hogy saját csatornáikon és partnerek segítségével terjessze a bántalmazás elleni zéró tolerancia üzenetét nemcsak Magyarországon, hanem Európában, Közel-Keleten és Afrikában is.”

-mondta el Kiss-Monok Ágnes, a csatorna kommunikációs képviselője a mai kampányindító sajtótájékoztatón, ahol egyébként több, a figyelemfelhívó kezdeményezés mellé állt YouTube sztár és a kidsnews.hu diákújságírói is megjelentek. Ők egy rögtönzött beszélgetésben mondták el véleményüket és tapasztalataikat a témával kapcsolatban.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a kampányra egy olyan interaktív, online programot készített, amely játékos formában tanítja meg a gyermekeknek, mi is a bullying, milyen formában, szituációkban szembesülhetnek vele, és hogyan oldhatják meg ezeket a nehéz helyzeteket. 

A játékhoz egy pályázat is társul: a részt vevő osztályok közül, a Star Network influenszer ügynökség jóvoltából

hármat a legnépszerűbb YouTube gamerek és véleményvezérek (zsDav, Attis, Baluka) látogatnak meg, hogy együtt játsszanak, készítsenek készítsenek ’anti-bullying’ vlogot,

amelyet az egyik legnépszerűbb videós találkozón, a Minecinemán be is mutatnak decemberben. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved