Zajlik a World Robot Olympiad világverseny döntője Győrben


kidsnews (127éves) - 2 éve

Pénteken kezdődött és jelenleg is zajlik a World Robot Olympiad (WRO) robotépítési és programozási világverseny döntője Győrben, amelyre 74 országból érkeztek résztvevők. A megmérettetést az idén rendezik először Európában.

Az ünnepélyes megnyitón a 74 ország képviselői egyenként vonultak a színpadra nemzeti lobogóikkal. 

A WRO versenyen résztvevők hat korosztályban és négy kategóriában versenyeznek. A kísérőkkel együtt mintegy 2700 ember érkezett Győrbe. A csapatok a robotokat Lego elemekből építik meg és programozzák be. 

Sándor Máté, Sándor Bence és Happ Gergő, magyar résztvevők a World Robot Olympiad (WRO) robotépítési és programozási világverseny döntőjén. kép: MTI/Krizsán Csaba

A Regular kategóriában egy előre megadott versenypályán kell végigmenniük meghatározott feladatot teljesítve a robotoknak. Az Open kategóriában egy meghatározott téma mentén kell feladatokat végrehajtatni a robottal, amely idén a smart city, vagyis okos város lesz. A Football kategóriában a robotok egymás ellen mérkőznek, amelyik több gólt lő, az nyer. Az ARC – Advanced Robotics Challenge – kategóriában pedig már nem Lego, hanem fémelemekből kell összeállítani és programozni egy robotot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

2017 Kidsnews | All rights reserved