A valaha volt legnagyobb beruházás: tényleg létrejön az Amerikai Űrhaderő


kidsnews (127éves) - 2 éve

Donald Trump amerikai elnök aláírta azt a rekord összegű védelmi költségvetési törvényt, amely a többi között anyagi keretet biztosít az Amerikai Űrhaderő létrehozására.

A 738 milliárd dolláros védelmi költségvetésről szóló törvényt az elnök a Washingtonhoz közeli Andrews légitámaszponton tartott rövid ünnepélyes ceremónia keretében írta alá.

“Ez igazán történelmi nap az amerikai haderő számára”

– hangoztatta rövid beszédében Trump.

Az Amerikai Egyesült Államokban utoljára 70 évvel ezelőtt hoztak létre új haderőnemet, amikor Harry Truman elnök életre hívta a légierőt.

Donald Trump a Nemzeti Gárda légibázisán 2017-ben / kép: dod.defense.gov

Mint fogalmazott: “nagy büszkeséggel tölti el”, hogy aláírhatja ezt a törvényt, amely szerinte a valaha volt legnagyobb beruházás az amerikai haderő fejlesztésébe. Kiemelte a legújabb haderőnem, az űrhaderő létrehozásának jelentőségét is, bejelentve egyúttal, hogy John Raymond tábornokot jelöli az élére.

A törvényt hónapokig tartó egyeztetések után mind a demokrata többségű képviselőház, mind a republikánus többségű szenátus elsöprő többséggel szavazta meg, és az amerikai sajtóban is történelminek minősítették. Az űrhaderő létrehozása mellett elsősorban azért, mert a törvényben rögzítették a három hónapos fizetett szülési szabadságot a szövetségi intézmények alkalmazottainál, a katonák fizetésemelését, vagy a költségvetési támogatást a lakhatási lehetőségeik bővítéséhez.     

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt képünk illusztráció/forrás: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved