Aranyat nem fogunk előállítani, de izgalmas nyomozni a kémiai elemek után


Eboss Boss (14éves) - 2 éve

Lehet vízzel tüzet gyújtani? Miből lehetne aranyat készíteni? Hogyan lehet, hogy megesszük, megisszuk, és jelen van bennünk is az az anyag ami gyémántban is? 

A kémia számos kérdésre ad választ a minket érdeklő témák kapcsán, hiszen mind atomokból és különböző kémiai elemekből állunk, ahogy a minket körülvevő környezet is.  Persze legtöbben, ha ez a szó elhangzik leginkább unalmas képletekre és megérthetetlen modellekre gondolunk, pedig kémiaszertárban számos minket érdeklő kérdésre kaphatunk választ, sőt olyan látványos kísérletekre is sort lehet keríteni mint a vízzel való tűzgyújtás.

Persze aranyat nem fogunk tudni elállítani, de ez legyen a legkevesebb. 

Én még sajnos nem tanulok kémiát az iskolában, de mindig is érdekeltek a kísérletek, így örömmel csaptam le a Scolar kiadó Nyomozás a kémiai elemek után című könyvét, amiben nem is csalódtam.

A könyvben a legtöbb elemhez hétköznapi kísérletek tartoznak, amelyeket bárki otthon is el tudja végezni legálisan és biztonságosan. Az egyik személyes kedvencem az otthon lévő tojások gumilabdává változtatása, vagyis az a jelenség amikor a tojáshéjából kivonjuk a Kalcium-karbonátot amelytől az egész egy furcsa, puha gumilabdává változik.

A könyv az elemek felfedezésének történetét vicces “Atomképregények” formájában mutatja be amelyekben az ismeretszerzés mellett szó szerint atomjó poénokkal szórakoztathatod magad. 😊 

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved