Az Esti Kornél legnagyszabásúbb koncertjét a Müpában hallgattuk meg


Miss Úszósapka (15éves) - 1 éve

December 3-án az Esti Kornél együttes a Müpa színpadán mutatta be karrierje eddigi legnagyszabásúbb akusztikus koncertjét egy különleges válogatással a 30Y frontemberének, Beck Zolinak rendezésében. 

Az együttes 2006-ban alakult Mezőtúri fiatalokból, azóta koncerteznek országszerte. A 2018-ban kiadott Eltűnt idő sikeralbumuk óta szinte csak teltházas koncertekkel boldogítják az alternatív rock kedvelőit Magyarországon. A formáció hattagú szextett, három szólógitár, egy dob, egy billentyűs, egy basszusgitár és egy (vagy több) énekhang szólal meg dalaikban. Ismertebb számaik a Rohadt eső, Ne félj, Téren, Boldogság, te kurva és Éjszaka van. 

A korábbi Esti Kornél koncertekről megszokott tombolás, ugrálás, hangosan éneklés és a tagok önfeledt bohóckodásai ezen az estén mind átfordultak egy diszkrétebb, bensőségesebb előadásformába, igazodva a Müpa eleganciájához és az akusztikus hangok hangulatához. 

A műfaj egyik fontos kifejezőeszköze, a hangszerek betetőzése. A bridge-részek ezúttal visszahúzódóak voltak az elején, de ahogy a másfél óra végéhez közeledett a műsor, egyre inkább visszakúsztak a színpadra az Esti Kornélra jellemző “ereszd el a hajad” jellegű refrének és hangszeres szólók. 

A koncert nem csupán egy koncert volt, ugyanis két taggal, Beck Zolival, a 30Y frontemberével és Ember Márkkal, a Vígszínház színészével kiegészülve a koncertbe párbeszédeket, humort és prózában megfogalmazott gondolatokat is belecsempésztek. Hol a nézőközönség sorai közül emelkedtek ki, hol mintha egyenesen a kivetítővászonról léptek volna le – először külön szálakon futó, majd később összefonódó gondolatokat boncolgatva két dal között. Mellettük még közreműködött Iamyank és egy egész kamarazenekar is, akik gondoskodtak a még különlegesebb, szimfonikus hangzásokról. 

Összességében nagyon más volt az előadás és a számok feldolgozása, mint amiket a studió felvételeken és átlagos koncerteken hallhatunk. Részben a hely és az álló helyett ülőhelyek, részben pedig a lágyabb hangzás miatt. De még így is Esti Kornél volt, csak egy kicsit másképp.

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved