Ha már nagyon unod a Google logót!


Tomi (14éves) - 2 éve

Amióta csak megjelent a Google az egyik leghatalmasabb cég a piacon. Amellett, hogy a legjobb keresőszolgáltatást kínálja nekünk, már évek óta a böngészőszoftverek piacát is meghódította, hiszen a Google Chrome a legnépszerűbb böngészők közé tartozik. 2008. szeptember 2-án adták ki, de azóta rengeteget fejlődött. Többek között a bővítményeivel kaszált nagyot.

Ezek a hasznos, menő, de néha vicces eszközök képesek feldobni az „egyhangú“ böngészőnket, hasznos funkcióikkal pedig kedvezhetnek a számítógépek használóinak.

Ma bemutatom az egyik legviccesebb Chrome bővítményt, amit valaha láttam: a „Custom Logo For ChromeTM“-ot.

Először is kezdjük rögtön azzal, hogy mi a lényege ennek a pluginnak. Ha már nagyon unod a Google logót, meg tudod változtatni azt. Beállíthatsz egy egyedi címet és fölé pedig egy képet, vagy gifet. Sajnos viszonylag kicsi a kínálat, viszont saját képeket is fel lehet tölteni, de ettől függetlenül nagyon vicces és meglepő tud lenni, amikor a gép tulajdonosa nem a szokásos logót látja, amikor belép a Chrome-ba.

A plugin telepítése egyszerű, pár lépésben megoldható: kattints a megadott linkre és a megjelenő oldalon nyomd meg a „Hozzáadás“ gombot. A bővítmény ikonja másodperceken belül megjelenik a Chrome felső sávjában, (az URL után,) viszont csak akkor tudunk vele babrálni, ha a google.com oldalon vagyunk (tehát nem google oldalon semmit nem tudunk vele kezdeni).

Ha beléptünk a Google főoldalára, máris rákattinthatunk az ikonra és elkezdhetjük testreszabni a logót. Mint azt már leírtam, kikapcsolhatjuk a szöveget, hogy csak kép legyen, szöveg nélkül, de ugyanez fordítva is megoldható, így maximálisan kihasználható. A szöveg maximum harminc karakter hosszúságú lehet.

Amikor rátaláltam erre a bővítményre, egy silány minőségű, vacak és összecsapott pluginra tippeltem, viszont az eredmény teljesen lenyűgözött.

Bár magyar változata nincs, így is nagyon megtetszett, hiszen már úgyis itt volt az ideje leváltani azt az idejétmúlt Google-logót, ami minden nap a Chrome-ban várt. Mint már mondtam, a bővítmény egyetlen hátránya, hogy csak Google Chrome-ra érhető el, de ez legyen a legkisebb gond, ha már egy ilyen menő segédeszközt kapunk a mindennapjaink kicseréléséhez.

Összességében én azt gondolom a pluginról, hogy érdemes letölteni, akár tréfás célból is, 😂 de komoly felhasználásra is megfelelő lehet, hiszen ha már meguntuk a szokásos logót, akkor ennél jobb segédeszközt nem találunk a problémánk megoldására. Hatalmas pacsi a fejlesztőknek!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved