Hosszú Katinka aranyat, Szabó Szebasztián pedig ezüstérmet nyert szombaton Glasgow-ban


kidsnews (127éves) - 2 éve

Hosszú Katinka aranyérmet, Szabó Szebasztián pedig ezüstérmet nyert szombaton a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 30 éves Hosszú Katinka 400 és 100 vegyesen, valamint 200 méter pillangón aratott sikere után a negyedik aranyát nyerte Glasgow-ban, ezzel pályafutása 20. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, amivel – az egyéni eredményeket figyelembe véve – megelőzte Cseh Lászlót az összesített örökrangsor élén.

Hosszú 200 méter vegyesen 2013. július 27. óta őrzi veretlenségét, legutóbb 2012-ben az isztambuli rövidpályás-világbajnokságon nem nyert – akkor második lett a kínai Je Si-ven mögött -, sikersorozata a barcelonai nagymedencés vb óta töretlen.

A mostani volt a 66. diadala vb-n, Eb-n, olimpián és világkupa-sorozatban. Hosszú nem sokkal az Eb előtt szakított edzőjével, Petrov Árpáddal, így Glasgow-ban a maga ura volt:

“Egyre magabiztosabb vagyok, tudom, hogy mire van szükségem, a verseny előtt ki tudom magamnak találni a taktikát és figyelek rá, hogy betartsam. Ez mindenképp egy jó kezdés volt, de hosszú hónapok állnak előttem Tokió előtt.”

A 23 éves Szabó Szebasztián – aki 2017-ben Koppenhágában még szerb színekben lett bronzérmes ebben a számban – a délelőtti előfutamból 22.93 másodperces idővel a tizedik helyen ment tovább, az esti elődöntőben már sokkal erősebben úszott és 22.47 perccel, futamában a második hellyel biztosította helyét a fináléban. A döntőben tökéletesen kapta el a rajtot (reakcióideje 58 századmásodperc volt) és 22.35-ös idővel másodiknak érintette a falat.

Szabó Szebasztián pályafutása első érmét szerezte magyar színekben világversenyen.

Övé a magyar küldöttség kilencedik érme: Hosszú Katinka négy számban (400, 200, 100 vegyes, 200 pillangó) diadalmaskodott, Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen második, 200 pillangón harmadik lett, Késely Ajna 800 gyorson lépett fel a dobogó második fokára, míg Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson végzett harmadikként.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

képek: MTI/Illyés Tibor

2017 Kidsnews | All rights reserved