Karácsonyi vásárok: erre figyelj, hogy ne nyúlják le semmid!


kidsnews (127éves) - 2 éve

Közel van már az év vége és jól láthatóan már mindenki az ünnepekre készül. Ilyenkor nem csak a karácsonyt idéző díszek és fák jelenhetnek meg a közterületeken, az áruházakban, illetve a vásárokon, hanem azok a lelkiismeret deficittel küzdő embertársaink is, akik a tumultust kihasználva próbálják meg eltulajdonítani értékeinket.

Persze a rendőrök idén is jelen lesznek ezeken a helyszíneken és a közlekedési eszközökön is – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának megbízott vezetője vasárnap a fővárosi Vörösmarty téri vásárban megtartott sajtótájékoztatón.

A BRFK Nyomozó Főosztály Zseblopási Alosztályának civil ruhás rendőrei három tipikus bűnelkövetői módszerre hívták fel a figyelmet a rendezvényen.

Bemutatójukban előbb egy szék hátára helyezett táskából, majd a metróból felvezető lépcsőn egy hátizsákból, végül pedig a vásári forgatagban nézelődő ember táskájából történő lopást modelleztek.

kép: MTI/Mónus Márton

Fontos, hogy a telefont, a pénzedet, a bankkártyádat vagy az irataidat lehetőleg olyan helyen tartsd ahol senki sem tud észrevétlenül hozzáférni. Ha mindezeket egy táskában szállítod, akkor arra is figyelned kell, hogy az mindig legyen zárva, és olyan helyen kell tárolnod ahol felügyelni tudod.

Tömegben szorítsd a testedhez a karoddal, vagy ha kivitelezhető vedd magad elé azt. Soha nem hagyj semmit az értékeid közül a bevásárlókocsiban, a kosár vagy a pult tetején. Mindemellett pedig az a legjobb ha csak annyi pénz van nálad ami feltétlenül szükséges. Ha valaki a tömegben “véletlenül” hozzád ér, meglök, vagy megpróbálja elterelni a figyelmed valamivel már kezdhetsz is gyanakodni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, police.hu

kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

 

2017 Kidsnews | All rights reserved