Müpa Kultúr Körtér: 350 négyzetméteres, ingyenes jég várja a látogatókat


Poscher Dominik (21éves) - 2 éve

A Művészetek Palotája sajátosságának, a Müpa Kultúr Körtérnek a keretein belül idén télen, egy kis híján 350 négyzetméteres, ingyenesen igénybe vehető jeges felület várja a látogatókat.

A lékhorgászat szerelmeseit azonban még most óva kell intenünk, elsősorban a korcsolyázni vágyók kapnak itt teret.  

Az éles sikolyokkal kísért gyorsulási versenyek, a kézfogó tömörüléseket maga után vonó tanítgatások, illetve a térd- és farcsont roppantó hanyatlások jobbára az esti napszakok, valamint hétvégék velejárói. Az emberek többsége ekkor érzi úgy, “most vagy soha”, és a saját, vagy a helyszínen bérelt korcsolyájukkal jégre merészkednek. 

Tehetik ezt gyermekükkel, apjukkal, másod-unokatestvérükkel, osztálytársukkal, ellenségükkel. Természetesen az anya és a nagynéni is szóba jöhet, ettől nem kell tartani. Az opciók sora végtelen, bár hozzá kell tenni: az egymást váltó rózsaszín, fehér, lila, zöld színek fényében úszó pálya, valamint a kivilágított csillogó-villogó Müpa olyan romantikus hangulatot teremt sötétedés után, hogy talán a barátnő, illetőleg a barát prioritást élvez. Már csak azért is, hogy az ártatlan élménybeszámoló után ne kelljen szembesülni a “Miért nem velem mentél el?” kérdéssel.

Hétköznap délután, a korai órákban értelemszerűen nem számíthatunk teltházra. Aki tehát ódzkodik az osztozkodástól, azaz legszívesebben az egész pályát magáévá tenné, vagy éppen régóta vár a kitörés pillanatára és performanszával szeretné megállásra kényszeríteni az egyszerű járókelőt, az mégis mire vár? Itt a lehetőség! 

Az olykor-olykor elhaladó hévek nem keltik a peremvárosra jellemző sivárság benyomását, sokkal inkább mozgást és színt visznek a Duna nyújtotta látképbe. A járművön helyet foglalók pedig tátott szájjal lehelik az “útvonaltervezés” szót az ablakokra, avagy gondolják meg kétszer is, hogy talán nem volna-e érdemes leszállni, és az élmény részesévé válni. 

A kiadós kori után egy fűtött faházban van lehetőség megpihenni, feltöltődni, és átbeszélni a legkirívóbb mozdulatokat, ne adj Isten eséseket. Akár egy forrócsoki, vagy forralt bor társaságában, ugyanis büfé is üzemel. Utóbbi nedű, finom íze mellett narancskarikákkal kerül a vásárló elé. Visszautasíthatatlan kínálat. 

Kihagyhatatlan faktor az aláfestő muzsika, mely összesen négy hangfalból szól. Aki Despacito-ra, vagy a Shape of you-ra számít, az inkább készüljön fülessel, itt ugyanis rendkívül intenzív, abszolúte szórakoztató, élvezetes és odaillő komolyzenei művek kapnak helyet, amitől az embernek kedve támad végrehajtani egy dupla-axelt, esetleg egy halálforgást partnerével. Néha jobb csak eljátszani a gondolattal. 

Az jégpálya december 1-től február 2-ig, minden nap 10:00 és 20:00 között tartja nyitva kapuit. Egy szó mint száz, van még idő félredobni a pecabotokat (természetesen csak ideiglenesen!). 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

Támogatott tartalom


2017 Kidsnews | All rights reserved