Nagyfeszültség: teszteltük a logikai társasjátékot


Orbók Réka (22éves) - 2 éve

Néha a tökéletes ajándékötleten nem is kell olyan sokat elmélkedni, ha az illető szeret társasjátékokkal játszani vagy olyan a baráti társasága, hogy szívesen kipróbálnak valami újat ezen a téren.  

A logikai társasjátékok téren most a Nagyfeszültség lehet az egyik legjobb választás, hiszen akár hatan is tudjátok játszani, miközben garantált a jó hangulat.

A játékban villamosenergia-termelésre használható erőműveket kell vásárolni, majd a begyűjtött energiahordozók (szén, olaj, hasadóanyag, vagy szemét) segítségével működtetnünk kell ezeket úgy, hogy az általunk választott varosokat el tudják látni a megfelelő mennyiségű árammal.

Bár a Nagyfeszültség elég chilles játéknak hangzik, mégis nagyon jókat lehet szórakozni benne. A kapott pontok száma alapvetően a működésre bírt erőművek számától függ, de el lehet venni a másik elől az energiahordozókat ami ennek a feltétele. Bár vannak környezetbarát üzemek is, ahol ez a taktika nem sokat ér, de ha kellően odafigyelünk némi szerencsével akár a város, de még maga az erőmű is hozzánk vándorolhat.

Az erőmű vásárlásnál a játékosoknak egymásra kell licitálni, így azzal is lehet trükközni, hogy mikor mennyire tornázza fel az ember az üzem árát. Ha a másik drágábban jut hozzá lehet, hogy a következő erőműre már nem is tud licitálni. Konkrétan ki kell logikázni minden körben, hogy mi éri meg a legjobban számunkra és az sem árt ha előre gondolkozunk, hogy vajon mit akarnak csinálni a többiek és milyen lépésünkkel tudjuk őket hátráltatni. Az nyer, aki 16 várost el tud látni árammal.

A Nagyfeszültség egy olyan összetett játék, ahol nem elég tudnod a szabályokat, és nem is a kockadobáson múlik minden. Egyszerre kell átlátni ugyanis a szabályokat, működtetni az erőműveket, ezek közül a legjobbakra licitálni, és jó időben terjeszkedni a térképen.

Támogatott tartalom

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved