Nem vagy biztos benne mikor milyen ruha illik? – Az etikett szakértőnk segít


kidsnews (127éves) - 2 éve

Számos családi, ünnepi, és hivatalos alkalom van az életünkben, amikor hosszas tanakodás ellenére sem tudjuk, hogy pontosan milyen ruha lenne a legmegfelelőbb választás. A megjelenésünkkel ugyanis nem csak az egyéniségünket fejezzük ki, de egyértelmű üzenetet is küldünk a külvilág felé annak vonatkozásában, hogy mennyire fontos nekünk az adott esemény.

Az alkalomhoz illő összeállítás megtalálása tehát egyáltalán nem egyszerű feladat, olyannyira nem, hogy gyakorlatilag nincs olyan vígjáték ahol ezt a folyamatot ne szőtték volna bele a történetbe.

Ha te is gondolkodtál már ezen, vagy gyakran időzöl a tükör előtt a pokol összes bugyrát megjárva, akkor van egy jó hírünk: Kibédi-Varga Katalin etikett szakértőnk ebben is segít.

Vannak alapvető szabályok egy tizenéves öltözködésére vonatkozóan? Számít, hogy miben megyünk suliba, vagy színházba?

“Ebben a témában felesleges túl sok tanácsot adnom, mert úgyis úgy öltözöl, ahogyan neked tetszik.”

Egy dologra azonban figyelned kell: a ruhád mindig az alkalomhoz illő legyen. Ha például vasárnap délben vendégségbe mész a szüleiddel, nem kell a fényes fekete leggings, rövid top vagy baseballsapka, azt tartogasd a bulikra.

Nem csak azért veszünk fel ruhát, hogy eltakarjuk a testünket. Az öltözékünkkel kifejezzük a tiszteletünket mások iránt. Fontos, hogy mindig legyél ápolt, és akármilyen is a ruhád, legyen tiszta. Tudom, hogy nem könnyű, de nem kell feltétlenül követni a divatot, mert nem biztos, hogy ami éppen trendi, az jól is áll neked.

Az éttermek esetében különösen nehéz eldönteni az adott helyre milyen ruhában illik érkezni. Honnan lehet tudni, hogy hova mi illik?

Ma már a neten megtalálsz minden információt az éttermekről, amire szükséged lehet, a leírás, a fotók alapján könnyen meg lehet állapítani, hogy egy családias kisvendéglőről vagy egy elegáns étteremről van szó. Ha az utóbbiba készülsz, és még kétségek gyötörnének az elvárt öltözettel kapcsolatban, nyugodtan hívd fel az éttermet és kérj felvilágosítást. Fiúknak ing, akár egy szép farmerral, bőrcipővel jó választás, a lányoknak a “kisfekete” a tökéletes megoldás ilyen alkalmakra.

Egyre több helyen látni  a “dress code” kifejezést, pontosan mit takar a fogalom? 

Dress code = megfelelő ruházat. 

A megfelelő öltözet gondos kiválasztása különösen protokolláris eseményeken és olyan alkalmakkor elengedhetetlen, amikor a formális meghívó kifejezetten megjelöli az elvárt ruházatot. Mindazonáltal a legjobb az, ha minden alkalommal megfelelően öltözködünk. 

„A formálisan öltözött emberek a világ minden pontján egyformán öltözködnek.”

-Giorgio Armani 

Hamarosan itt a szilveszter, amikor egy kicsit több a megengedett. Vannak erre az alkalomra is szabályok?

Amennyiben az utcán tervezed tölteni a szilvesztert, véleményem szerint egy szempontot kell figyelembe venned az öltözéked kiválasztásakor: legyen MELEG! 

Házibuliban, szórakozóhelyen érthető módon szeretnél csinosan megjelenni, érdemes előtte konzultálni barátokkal arról, hogy ők milyen szerelésben készülnek menni. Egy dolgot azért tarts szem előtt, hosszú lesz az este, nagyon hosszú, érdemes olyan ruhát választani, ami kényelmes is. A visszafogott megjelenéshez hozzátartozik a diszkrét frizura, smink és illat. Nem túl szerencsés, ha órákkal távozásunk után még mindig érezni lehet az illatunkat. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved