Online pályakövetési rendszer segíti a pályaválasztást


kidsnews (127éves) - 2 éve

A köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt segíti a diplomantul.hu honlapon elérhető Diplomás Pályakövetési Rendszer, az online felület objektív, számszerű adatokat mutat arról, hogyan alakult a felsőoktatásban végzettek helyzete a munka világában.

A rendszerben 138 ezer végzett hallgató tanulmányi és munkaerőpiaci adatai érhetők el anonim módon, így a pályaválasztás előtt álló fiatalok pontos képet kaphatnak az adott szakma értékéről. Rá lehet keresni például arra is, hogy a végzés után 5-10 évvel mennyi a diplomások keresete az egyes szakterületeken.

Az elemzések során négy évfolyam információit dolgozták fel, és azokat a szakokat vették figyelembe, amelyeken legalább 15-en végeztek egy évben.

A felület az Oktatási Hivatal, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Pénzügyminisztérium és a Diákhitel Központ adatai alapján működik, de személyhez nem köthető módón dolgozza fel azokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved