Photosynthesis társasjáték: erdőgazdálkodás a nappaliban


Orbók Réka (22éves) - 2 éve

Manapság a Monopoly világából kitörni kívánó családoknak nincs könnyű a dolguk, mivel nehéz olyan játékot találni ami egyszerre leköt mindenkit, ugyanakkor szabályi könnyen megérthetőek a kisebb gyermekek számára is.

A Photosynthesis gyönyörű, 3D-s látványvilágával és egyedi játékmechanizmusával azonban pontosan ezt nyújtja,

miközben valósághű elemei segíthetik megérteni az erdő tényleges működését illetve a természet körforgását. 

A játék alapvetően a fák ültetéséről, gondozásáról szól, de amikor elérik a kellő magasságot akkor kitermelhetővé válnak, ami egyébként a játék célja is egyben. Egyszerre négy játékos játszhatja, így a fák az évszakoknak megfelelő színekben pompáznak. Az „erdőtáblát” egy patak szegélyezi amely körül egy napocskát tudjuk forgatni a napszaknak megfelelően. Ez azért nagyon fontos, mert ahogy terjeszkedünk a fáinkkal úgy lehetséges, hogy bizonyos szögből árnyékot vetünk más vagy akár a saját fánkra is, és így nem kapnak fényt mi pedig nem kapunk érte pontot amiből vásárolni tudnánk.

A kicsi fákkal csak egy árnyékot vetünk, de közepes és nagy fákkal már kettő, illetve három mezőt is leárnyékolhatunk az éltető sugarak elől. Ha a mögöttünk lévő fa nagyobb, mint a miénk akkor azért kap napot, így pontot is. Ebből következik, hogy minél többen játszunk, annál nehezebb pontot szerezni a sok fa és sok árnyék miatt. 

A Photosynthesis egy kifejezetten családias logikai játék, ahol nem a másik tönkretétele, hanem maximum a lassítása lehet a cél.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved