Shaun a bárány: A farmonkívüli – kritika


Solymosi Máté (19éves) - 2 éve

Nagyon aranyos film a legújabb Shaun a bárány, tele kellemes, de gyerekek által is érthető poénokkal és igényes gyurmaanimációval, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni.

A film központi elemeit Shaun és a címben is helyet kapó Farmonkívüli alkotják, köréjük és az általuk okozott káosz köré épül fel a mese, ők állnak végig a központban. Kapunk még melléjük egy állami szervet, aki el akarja kapni az űrlényt és a Shaun-ékat felügyelő kutyát, aki messze túl közel kerül a főszálhoz a saját kárára.

A film érzelmi része igazán a helyén van, nem bonyolult, de elegánsan megvalósított, a főgonosznak és a főszereplőknek is érthető, szerethető motivációik vannak, mindenkit meg lehet érteni, hogyha éppen akarjuk. 

Sokat dob a filmen az animáció: minden karakter expresszív és szórakoztató, jók a textúrák, minden nagyon szépen jön össze. Ide tudom talán még csatolni a film soundtrackjét, ami bár nem olyan makulátlan, mint az animáció, de összességében legalább olyan érdekes. A háttérzenék megszokottak, nem igazán tolakodók, de a betétdalok műfajskálája egész elképesztő. Van EDM, pop, akusztikus ballada, techno, pop-punk-rock, klasszikus zene, amit el lehet képzelni, az itt van. Nem javít vagy ront a filmen úgy igazán, de nekem szemet szúrt a komoly változatosság.

Nagyon kellemes nézni a Shaun a bárány: A farmonkívülit, úgy mindent összevetve. Akinek családja van, vagy szereti a cukit, és éppen nem vágyik valami túl komplexre, az nyugodtan adhat egy esélyt ennek a mozinak.

Shaun a bárány és a farmonkívüli, 8/10, 2019, Will Becher/Richard Phelan

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: mozinet.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved