Vigyázat: csak az éves bérletek érvényesek január 11-ig


kidsnews (127éves) - 2 éve

A 2019-es naptári évre megváltott éves bérleteket január 11. hajnali 2 óráig elfogadják a Budapesti Közlekedési Központ ellenőrei, a rajtuk feltüntetett érvényességi időtől eltérően – tájékoztatta a BKK pénteken az MTI-t.

A közlekedési cég közleménye szerint az intézkedés oka, hogy a 2020-ra szóló éves bérletek megvásárlására a BKK elegendő időt kíván biztosítani a közösségi közlekedést használóknak.

Mint kiderült: a rendkívüli hosszabbítás kiterjed mind a magánszemélyek, mind a cégek által vásárolt éves bérletekre, így a tanuló és nyugdíjas bérletekre, illetve a MOL-BUBI bérletekre is. A bérleteket ráadásul a MÁV-START és a Volánbusz is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el Budapest közigazgatási határán belül, a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain.

Furcsa, hogy ezzel egyideüleg felhívták a figyelmet arra is, hogy nem vonatkozik a meghosszabbított érvényességi idő a nem naptári évre érvényes éves bérletekre, továbbá nem érinti a havi és negyedéves vagy más, rövidebb érvényességű budapesti, HÉV- és környéki bérleteket, valamint az éves nosztalgia bérletekre sem. Valószínüleg azt gondolták, hogy az utóbbi csoportba tartozók népes tábora sokkal jobban ráért az ünnepek alatt beszerezni a következő bérletét.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kép: pixabay.com/ArtTower

2017 Kidsnews | All rights reserved