YOG: Huszonhárom magyar versenyző indul a 3. Téli Ifjúsági Olimpián


kidsnews (127éves) - 2 éve

Huszonhárom magyar versenyző indul a 3. téli ifjúsági olimpián, melyet január 9. és 22. között rendeznek Lausanne-ban.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának tájékoztatása szerint a küldöttség tíz szakágból áll össze, és a mostani az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében.

hazánk fiataljai az előző két ifjúsági olimpián összesen négy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A versenyzőket 13 edző kíséri el, emellett háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt. 

A magyarok két részletben, január 7-én, illetve 16-án utaznak el Svájcba. A sportolókat két olimpiai faluban helyezik el, a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna St. Moritz-ban, a többiek Lausanne-ban laknak. Jégkorongban az előző két ifjúsági olimpián már indultak magyarok egyéni ügyességi versenyben, melyben két ezüstérmet szereztek.

kép: Magyar Olimpiai Bizottság

A 2020-as játékokon először rendeznek 3×3-as jégkorongtornát mindkét nem számára, nyolc-nyolc válogatott részvételével. Az egyes csapatokat több nemzet fiataljaiból állítják össze. A nemzetközi szövetség a nemzeti selejtező eredményei alapján Magyarországról négy lány és három fiú mezőnyjátékost, továbbá egy-egy kapust hívott meg.

A lausanne-i játékokon 8 sportág 16 szakágában, 81 versenyszámban avatnak bajnokot, 34 fiú és lány egyéni győztes, illetve 13 vegyes csapat állhat fel a dobogó legmagasabb fokára. Az egyes sportágak küzdelmeiben – eltérően – 2002. január 1 és 2005. december 31. között született fiatalok indulhatnak, akik a versenyszámokra kvalifikációs rendszer alapján kaptak meghívást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, olimpia.hu

kiemelt kép: Magyar Olimpiai Bizottság

2017 Kidsnews | All rights reserved