200 ezer diák maradt otthon Spanyolországban az ítéletidő miatt


kidsnews (127éves) - 2 éve

A rossz időjárás már három halálos áldozatot követelt Spanyolországban, ahol az erős szél, az eső és havazás miatt több közút járhatatlan és több mint 200 ezer diáknak maradt el a tanítás hétfőn.

Katalóniában 12 méter magas hullámokat és óránként 122 kilométeres erősségű szelet mértek, emiatt például Barcelonában a polgári védelem arra szólított fel, hogy mindenki maradjon távol a tengerparttól, és kerülje a fákkal borított területeket.

A közparkokat elővigyázatosságból bezárták. Szünetel a kompközlekedés a Baleár-szigetek felé, ahol az esőzések áradásokat okoznak.

Az alicantei repülőtér vasárnap óta zárva tart, emiatt összesen 179 járatot töröltek vagy irányítottak át. Az erős széllökések miatt a valenciai légkikötő helyett tizenkét repülőgépnek más spanyol reptereken kellett landolniuk. Eközben több mint 10 centiméteres hó lepte be Murcia tartomány magasabban fekvő területeit, ahol az autópályák egy részét is lezárták.

képünk illusztráció / Desiderio Guerra/pixabay.com

A Costa Cálidán, azaz a télen is kellemes hőmérsékletéről híres partszakaszon pedig 80-90 kilométeres szél és 5-6 méteres hullámok ostromolták a partvonalat. A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárásért a Gloria nevű vihar a felelős, amely még huszonnégy óráig érezteti hatását az Ibériai-félszigeten.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, murciatoday.com

kiemelt kép: YouTube

 

2017 Kidsnews | All rights reserved