Bankkártyás lehet az összes iskolai büfé


kidsnews (127éves) - 2 éve

Egy szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak szerint hamarosan az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség.

Ezt Balogh László a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára jelentette be, hozzátéve: fontos a diákok pénzügyi felkészültségének fejlesztése, amely
segít elkerülni számos csapdahelyzetet, felismerni az előnyös helyzeteket, megalapozni a felnőtt életet és az egész életen át tartó gyarapodást.

Ehhez a szemléletformáláshoz az online fizetési lehetőségek is hozzájárulhatnak – tette hozzá. A készpénzmentes iskola program éppen ezért lépett ki a kísérleti szakaszból.

Ez, a 2018 őszén indított program kártyaolvasók telepítésével és online felületek kialakításával biztosítja a készpénzmentes iskolai befizetéseket.     Az iskolai pénzmozgások készpénzmentesítése az adminisztrációs terheket is csökkenti, ezért a szaktárca abban bízik, hogy nem csak a fenntartókkal és az intézményvezetőkkel, hanem az intézményekben működő vállalkozókkal is mindenütt meg lehet egyezni a bankkártyás fizetést biztosító berendezések telepítéséről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

képek: pixabay.com/Michal Jarmoluk

2017 Kidsnews | All rights reserved