DiscoverEU: 2020-ban újabb 20 000 fiatal fedezheti fel Európát


kidsnews (127éves) - 2 éve

A tervek szerint mintegy 20 000 utazási igazolvány talál majd gazdára a DiscoverEU kezdeményezés legutóbbi, immáron negyedik fordulójában, amelyre közel 75 000, tizennyolc éves fiatal adta be jelentkezését szerte Európából.

A meghatározott értékelési szempontok és tagállami kvóták alapján kiválasztottaknak 2020. április 1. és október 31. között lesz lehetőségük arra, hogy legfeljebb 30 napon keresztül beutazzák a kontinenst.

A Bizottság 2018 júniusában indította útjára a DiscoverEU kezdeményezést az Európai Parlament javaslata nyomán. Az első három pályázati fordulóban mintegy 50 000 fiatal kapott lehetőséget arra, hogy beutazza Európát.

A sikeres pályázókkal hamarosan felveszik a kapcsolatot, hogy megkezdhessék útitervük összeállítását. A fiatalok alapesetben vasúton utaznak, de annak érdekében, hogy minél több helyre eljuthassanak Európában, olyan alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, illetve kivételes esetekben a repülőgép.

Az utazási igazolvány mellett a résztvevők technikai segítséget és útmutatást is kapnak olyan témákban, mint a fenntartható utazás.

A fiatalokat arra ösztönzik, hogy a DiscoverEU nagyköveteiként számoljanak be tapasztalataikról, továbbá, hogy a közösségi média segítségével lépjenek kapcsolatba utastársaikkal, és osszák meg történeteiket.

Minden résztvevő meghívást kap a nyár folyamán Európa-szerte különböző helyszíneken megrendezésre kerülő DiscoverEU-találkozókra, ahol olyan kérdésekkel lehet közelebbről megismerkedni, mint például a fenntartható zöld Európa, amely a DiscoverEU kiemelt témája lesz 2020-ban. A kezdeményezés keretében tervezett tevékenységek közé tartozik még az önkéntes munka lehetősége és egy zöld útvonal kialakítása a fiatal világjárók számára.

Itt találsz további információkat a programról.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

ec.europa.eu

képek: pixabay.com/Foundry Co,Rudy and Peter Skitterians

 

2017 Kidsnews | All rights reserved