III. Téli Ifjúsági Olimpia – ez történt a második versenynapon


kidsnews (127éves) - 2 éve

A lausanne-i III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok második versenynapján az alpesi síben, 3×3-as jégkorongban, curlingben, és műkorcsolyában léptek pályára fiatal sportolóink.

Alpesi sízőink a szuperóriás-műlesiklás után a kombináció második számával, a szlalommal folytatták szereplésüket – olvasható a MOB honlapján. Ebben a számban nem hirdettek külön győztest, csak az összetett legjobbját díjazták. A lányoknál Tóth Zita a 17. helyen zárt. A versenyen második helyet megszerző Szöllős Noa -aki magyar származású, de izraeli színekben versenyez- már a második érmét szerezte Lausanne-ban. A fiúk mezőnyében Trunk Tamás sajnos nem ért célba.

A 3×3-as jégkorongban a fiúk továbbra is remekelnek a magyar érdekeltséggel rendelkező csapatokban.

A délelőtti programban Szalay Boldizsár és a szürkék 11-8-ra nyertek a sárgák ellen, Weidemann Márk és a narancssárgák pedig hatalmas fölénnyel 12-1-re győztek a kékekkel szemben.

A zöld-barna párharc az előbbiek sikerével zárult: Hegedüs Levente csapata 8-6-ra diadalmaskodott az Ivády Milánnal felálló barnák felett. Délután Hegedüs Levente védése után büntetőpárbajt nyert csapata (zöld-piros: 9-8), Weidemannék veretlenségi sorozata viszont megszakadt (sárga-narancs: 9-4). Ekkorra is jutott egy magyar belharc: Ivády vezérletével a barnák 16-6-ra nyertek Szalay és a szürkék ellen. A csoportot a veretlen zöldek vezetik, de a narancssárgák, a szürkék és a barnák is továbbjutó helyen állnak.

A lányoknál Márton Luca fekete csapata ismét szoros mérkőzésen van túl: ezúttal 5-4-re múlták felül a pirosakat. A többi számunkra releváns csapat közül a szürkék (Gengeliczky Dorottya) 11-5-ös vereséget szenvedtek, a zöldek (Szabó Fruzsina) 4-6-ra kaptak ki a barnáktól, Metzler Regina és kékmezes társai pedig Véghelyi Dóraés a narancsok ellen győztek 7-4-re. Az este folyamán Metzler és a kékek Mártonnal és a feketékkel találkoztak, az ütközet előbbiek 8-4-es sikerével zárult. A narancsok (Véghelyi) a sárgákkal szemben maradtak alul (3-8), a zöldek (Szabó) a pirosakkal, a szürkék (Gengeliczky) pedig a barnákkal szemben arattak győzelmet (9-7 arányban mindkét meccsen). A csoportot a még egyaránt veretlen kék-sárga páros vezeti.

Curlingeseink a dánok elleni győzelem után nem tudták megismételni kiváló eredményüket: bár a 4. end végén még 2-2-re álltak a felek, a mieink végül simának mondható, 8-2-es vereséget szenvedtek a házigazda Svájctól.

Műkorcsolyázónk, Schermann Regina rövid programját mutathatta be délután Lausanne-ban.

A magyar lány ötödikként lépett jégre, és 50.62 pontos teljesítményével az első nap után a 11. helyen áll.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

olimpia.hu

képek: MOB/Szalmás Péter

2017 Kidsnews | All rights reserved