III. Téli Ifjúsági Olimpia: pénteken megkezdődtek a versenyek


kidsnews (127éves) - 2 éve

Pénteken megkezdődtek a küzdelmek Lausanne-ban, a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok első versenynapján, ahol fiataljaink alpesi síben, 3×3-as jégkorongban és curlingben voltak érdekeltek.

Az alpesi sízőink szuperóriás-műlesiklásban álltak rajthoz tegnap. A lányok mezőnyében Tóth Zita a 16. helyet szerezte meg a közel 60 fős mezőnyben. A győzelmet a svájci Amelie Klopfenstein szerezte meg a francia Mcfarlane előtt, a magyar származású, de izraeli színekben versenyző Szöllős Noa harmadikként zárt.

A két éve még hazánk színeiben induló 16 éves versenyző, mindössze 1 századmásodperccel maradt le az ezüstről, és az első helyről is csak kilenc századdal csúszott le.

A fiúk futamában svéd győzelem született Adam Hofstedt révén, Trunk Tamás pedig az 54. helyen zárt. Az eredmények beleszámítanak az alpesi összetettbe is, melynek második számára, a szlalomra szombaton kerül sor.

Curlingben a vegyes csapatok mérettettek meg elsőként. A Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású együttes 6-2-re győzte le a dán nemzeti négyest. A magyar csapat most a 2. helyről várja a folytatást, onnan pedig az első 2 helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

kép: MOB/Szalmás Péter

3×3-as jégkorongban különleges, nemzetközi csapatokból összeállított tornát rendeznek. A fiúknál mind a négy magyar fiatal győztes keret tagja lehetett az első mérkőzésen: a Hegedüs Leventével felálló zöld együttes 10-5-re győzte le a sárgákat, Ivády Milán és a barnák 13-11-re diadalmaskodtak a feketék ellen, a narancsmezes Weidemann Márk és társai 8-6-ra nyertek a pirosak ellen, a Szalay Boldizsárt is soraiban tudó szürke csapat pedig szoros csatában, 9-8-ra kerekedett felül a kékeken.

Szabó Fruzsina és a zöldek 12-4-es vereséget szenvedtek a sárgáktól, Márton Luca viszont fontos gólokkal járult hozzá csapata, a feketék 7-6-os sikeréhez. Véghelyi Dóra és a narancsszínű csapat 6-4-re győzött a pirosak ellen, a szürke-kék mérkőzésen pedig két magyar nézett farkasszemet egymással, végül Metzler Regina és a kékek diadalmaskodtak Gengeliczky Dorottya és a szürkék felett (9-7).

A hokisok számára szombaton sem lesz megállás, ugyanis folytatódik majd a csoportkör, ahonnan a legjobb 4 együttes kerül az elődöntőbe. Ha szeretnéd nézni a küzdelmeket ezen a linken teheted meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

olimpia.hu

képek: MOB/Szalmás Péter

2017 Kidsnews | All rights reserved