Január 8. – Ezen a napon született Elvis Presley


kidsnews (127éves) - 2 éve

1935-ben, ezen a napon született meg Elvis Aaron Presley a Rock ‘n’ Roll királya. Az amerikai énekes, zenész és színész a mai napig a világ leghíresebb könnyűzenei előadója maradt úgy, hogy valójában 1977 óta nincs köztünk.

Korai halála miatt viszonylag rövid, de annál tartalmasabb pályafutás jutott neki. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, amelyekből hármat meg is nyert, 1971-ben pedig a Grammy Életműdíját is hazavihette.

A megdöbbentő szegénységbe született Elvis, tizenegy éves korában kapta első gitárját, de zenélni, énekelni sohasem tanult. Tehetségét kizárólag a rádióban illetve lemezekről hallgatott zeneszámokra alapozta. Jellegzetes hajviseletét is ekkor kezdte hordani, ezért pedig a suliban rendszeresen froclizták társai.

Zenei karrierje 1954-ben indult be, az első kislemeze, a Heartbreak Hotel pedig 1956-ban jelent meg. Ez a bakelit elsöprő sikert aratott, egyben meghozva Elvisnek a népszerűséget.

Elvis egy 1957 januárjában felvett televíziós műsorban arra kérte a nézőket, hogy adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik csomagokat.

1958-ban behívták az Egyesült Államok hadseregébe, így átmenetileg felhagyott a zenéléssel, visszatérése után pedig leginkább filmszínészként foglalkoztatták. 1968-ban állt ismét zenei színpadra, és hét év kihagyás után onnan folytatta, ahol a sereg előtt abbahagyta. 1977-ben halt meg, mindössze 42 évesen. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

rockbook.hu, wikipedia.hu

képek: pixabay.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved