Megvannak az első érmek a téli ifjúsági olimpián


kidsnews (127éves) - 2 éve

Megvannak az első érmek a téli ifjúsági olimpián: négy 3×3-as jégkorongozónk és egy műkorcsolyázónk is a dobogóra léphetett szerdán Lausanne-ban.

A fiúk 3×3-as jégkorong döntőjében zöld-piros összecsapásra került sor, Hegedüs Leventével a zöldek kapujában. A magyar játékos csapata 10-4-es eredménnyel szerezte meg a győzelmet.

Levente ezzel első magyarként nyert aranyérmet téli ifjúsági olimpián.

A lányoknál Márton Luca és a feketék csapata zárta a 2. helyen a tornát, így a fiatal versenyző egy ezüst éremmel gazdagodott.

A fiúk bronzmérkőzésén az Ivády Milánnal felálló barna csapat a feketék ellen szállt harcba, a lányoknál pedig a Metzler Reginát soraiban tudó kékek a barnákkal mérkőztek meg a 3. helyért. Mindkét összecsapás nekünk kedvezően zárul, így Ivády Milán és Metzler Regina bronznak örülhetett.

kép: MOB/Szalmás Péter

Műkorcsolyában a nemzetközi vegyes csapatok küzdelmeit rendezték szerdán. Schermann Reginát az orosz Andrej Mozalev, a kanadai Natalie d’Alessandro és Bruce Waddell, valamint az ukrán Szofia Nesztyerova és Artem Gyarenszkij társaságában a „Team Vision”-be sorsolták. Regina az egyéni versenyben bemutatott kűrjét adta elő ismét, és négy pontot sikerült javítania akkori produkcióján (95.37), mellyel a szám 6. helyén zárt. A csapatversenyt a Team Courage nyerte, Regina és a Team Vison a bronzérmet jelentő 3. helyezést szerezte meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

olimpia.hu

képek: MOB/Szalmás Péter

2017 Kidsnews | All rights reserved