Megxit: Harry herceg és Meghan hercegnő visszavonulnak


kidsnews (127éves) - 9 hónapja

Néhány napja bombaként robbant a hír, hogy visszalép a brit királyi család magasrangú tagjaként eddig ellátott szerepétől Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő. A kiugrási kísérletet “Megxit”-nek nevezték el a britek.

Van olyan a dolgozó ember életében, amikor elfogynak a munkahelyi kihívások, amikor rutinszerűvé és dögunalmassá válnak a napi teendők, vagy valamiért egyszer csak betelik a pohár. Ilyenkor váltani kell. Ez nekünk átlagpolgároknak nem túl bonyolult, de mi van ha valaki olyan környezetbe születik, ami őrökre meghatározza a mindennapjait?

Harry, Sussex hercege – a 94. életévében járó királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – feleségével közös Instagram-oldalán szerda este jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magasrangú tagjaként eddig ellátott szerepétől.

A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd. Udvari források szerint Harry a királynőt sem tájékoztatta előzetesen tervéről és az uralkodó ezt különösen fájónak találta, mivel általános vélekedések szerint éppen Harry a kedvenc unokája.

forrás: Instagram

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglap diplomáciai forrásai tudni vélik, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki szoros baráti kapcsolatokat ápol Harryvel, előbb tudott a hercegi házaspár terveiről, mint II. Erzsébet királynő vagy a brit királyi család bármely más tagja. Kanada a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség azon tagországai közé tartozik, amelyeknek államfője jelenleg is II. Erzsébet királynő.

Harry, Meghan és Archie a karácsonyi ünnepek környékén több hétig Kanadában tartózkodott, és így nem volt jelen a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjén sem Sandringhamben, pedig erre az alkalomra a királynő legközelebbi hozzátartozói szinte mindig összegyűlnek.

Az uralkodó hétfőre családi csúcstalálkozót hívott össze kelet-angliai téli rezidenciájára, Sandringham kastélyába a helyzet megvitatására.

Az udvar hétfő esti közleménye szerint a királynő maradéktalanul támogatja Harry és Meghan terveit, de jobban szerette volna, ha a házaspár a királyi család “teljes munkaidőben dolgozó” tagja marad. A közlemény szövegéből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy II. Erzsébet nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

képek: wikimedia.org

2017 Kidsnews | All rights reserved