Özbas Szofi és Kopasz Bálint lettek 2019 legjobb utánpótláskorú sportolói


kidsnews (127éves) - 2 éve

A 18 éves cselgáncsozó Özbas Szofi és a 22 éves kajakos Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. A díjakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott Héraklész Gálán adták át.

A Héraklész Program húsz sportágban segíti a legtehetségesebb 14 és 23 év közötti fiatal sportolók felkészítését és versenyeztetését.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott pénteki eseményen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter felidézte: immár közel két évtizede díjazzák a múlt év korosztályos és felnőtt világversenyein legeredményesebben szerepelt utánpótláskorú sportolókat és edzőiket.

Az egyéni sportágak csapat kategóriájában a férfiaknál a Koch Máté, Nagy Dávid, ifj. Andrásfi Tibor, Bende Bence összeállítású junior világbajnok párbajtőrcsapat, a nőknél a Pusztai Liza, Nagy Valentina, Battai Sugár Katinka, Bérczy Dorottya alkotta, szintén junior vb-győztes kardcsapat lett a győztes. A klasszikus csapatsport kategória legjobbja a junior Európa-bajnoki címet nyert női kézilabda-válogatott lett.

Idén először értékelték az egyéni sportágak vegyes – női és férfi versenyzőkből álló – csapatait. Itt megosztott első díjban részesült a junior Eb-győztes nyíltvízi úszó-, az ifjúsági Európa-bajnok pisztoly-, valamint a szintén ifi Eb-aranyérmes puskacsapat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI, Wikipédia

képek: Koszticsák Szilárd

2017 Kidsnews | All rights reserved