P-touch Cube – szétkreatívkodtam magam egy szalagnyomtatóval


kidsnews (127éves) - 2 éve

Sokszor megfigyeltem már azt a különös vonzalmat, ami arra készteti az embereket, hogy egy egy fesztiváli karszalagot akár hónapokig is a csuklójukon tartsanak. Valahogy az egyéni kifejezés eszközévé váltak ezek a kis nyomtatott textil karpántok, amelyek színes feliratokkal, egyéni ábrákkal tájékoztatják a környezetünket a hovatartozásunkról, világnézetünkről, vagy éppen a hobbinkról, esetleg a korábban átélt élményeinkről.

Persze nem csak ezeken a területeken nyújthatnak sokat ezek a kis “információs táblák”.

Rájuk lehet nyomtatni akár az egészségügyi adatainkat, így például a vércsoportunkat, vagy akár szüleink elérhetőségét is.

Ha pedig az összefűzés nélküli szalagokban gondolkodunk, azok is jól jöhetnek az ajándékozásnál, vagy a dolgaink rendszerezésénél. A nyomtatott textilszalagok felhasználási területe gyakorlatilag a végtelen, mindössze az előállítás nehézségei szabhattak gátat a fantáziánknak. Eddig.

A 100 évvel ezelőtt, Japánban alapított Brother nevű cég rendelkezik egy termékkel, amely otthoni felhasználásra készült, és egyedi textil szalagokat, karpántokat és címkéket hivatott nyomtatni.

Karácsony előtt került hozzám a P-touch Cube, úgyhogy bőven volt lehetőségem tesztelni, tapasztalataimat pedig meg is osztom veletek. 

Hogyan működik?

Az alig fél kilós gép működése nagyon egyszerű, azok számára sem hiszem, hogy problémát okozhat, akik életükben először használnak nyomtatót. A készülék Bluetooth segítségével tud kapcsolódni a telefonunkhoz, amire le kell töltenünk egy alkalmazást, így be tudjuk állítani a szalagra (vagy cimkére) nyomtatandó szöveget. Meghatározhatjuk a szalag hosszát, valamint a szöveg körül futó esetleges keretet is. Kiválaszthatjuk a szalag szélességét, színét és fajtáját, ám ezt nem az alkalmazásban tudjuk megtenni, hanem a szalagnyomtatóba kell a megfelelő kazettát behelyezni. Egy-egy kazetta 8 méter szalagot tartalmaz, és a behelyezése, a beállítások elvégzése után nincs is más dolgunk, mint rányomni a „nyomtátás” feliratra, majd megadni, hogy hány darabot szeretnénk készíteni. A kis masina pár másodperc alatt el is készül, ezután már csak egy gombot kell benyomnunk a gép oldalán, mely levágja a frissen elkészült szalagot. 

Mit tapasztaltam?

A kis nyomtató kifejezetten jól hordozható, nincs fél kiló, így nem csak a lakásunkon belül helyezgethetjük kedvünkre, hanem akár egy rendezvényre, vagy a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük. A designja egyszerű, semmi extra nincs rajta, de nagy előnye, hogy a tetején található egy pici ablak, ahol meg tudjuk nézni, hogy milyen típusú szalag van benne. Erre egyébként az alkalmazásban is van lehetőség, de mégiscsak egyszerűbb lehet így. Az eszköz megfelelően kommunikál a telefonunkkal, nem nagyon tapasztaltam hibát, általában azt csinálta, amit kértem tőle.

Mire lehet jó?

A nyomtató két típusú szalag printelésére alkalmas. Tud készíteni feliratos szalagokat (amelyekből karpántokat is fűzhetünk) és feliratos címkéket.

Érdekes, hogy a készülék maximum 500 mm hosszú szalagot tud nyomtatni, ennek nem tudom mi az oka, de egy átlagos masni megkötéséhez ez is elegendő, karpántnak pedig talán még King Kong is tudja használni.

A feliratos címkék is igen hasznosak, hiszen nagyon jól alkalmazhatóak például a rendszerezéshez. 

Amíg nálam volt a Brother szalagnyomtatója, készítettem vele feliratokat a mappáimra, valamint a polcaimra is, ez megkönnyíti a holmijaim megtalálását, illetve rendben tartását. Azt gondolom, hogy egy hasznos termékről van szó, és a megvalósítás is jól sikerült, tényleg sokat lehet vele kreatívkodni.

Cikkünket a Brother Magyarország támogatta

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved