Trump: az elrettentés legjobb eszköze a gazdasági szankció


kidsnews (127éves) - 2 éve

A világ túl sokáig tűrte Irán viselkedését, de az USA nem akar katonai erőt bevetni ellene- jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban tartott beszédében szerdán. 

Az elnök Mike Pence alelnök, Mike Pompeo külügyminiszter, Mark Esper, a védelmi tárca irányítója és Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága vezetője jelenlétében fejtette ki az amerikai álláspontot az iráni-amerikai viszályban kialakult helyzetről. Kiderült, hogy miközben az amerikai kormányzat az újabb válaszlépések lehetőségein fontolgatja, azonnali hatállyal új, erőteljes gazdasági szankciókat rendel el Iránnal szemben.

Az elnök leszögezte ugyanakkor, hogy nem akar katonai erőhöz folyamodni, mert szerinte az elrettentés legjobb eszköze a gazdasági szankció.

A kedd éjjeli iráni csapásméréseknek nincs amerikai áldozatuk, és az anyagi károk nem jelentősek. Az elnök beszédében dicsérte az amerikai hadsereg felkészültségét és technikai felszereltségét de hozzáfűzte, hogy ez nem jelenti azt, hogy ezt használni is kell. 

Trump hangsúlyozta: a világ az 1979-es iráni iszlám forradalom óta tűrte Irán tevékenységét, de ennek az időszaknak vége. Az elnök szerint fel kell hagyniuk az egész civilizált világot fenyegető, a nukleáris fegyverek előállítását célzó atomprogrammal és a terrorizmus támogatásával is. 
    
Szorgalmazta, hogy a világ nagyhatalmai kezdjenek újabb tárgyalásokat egy Iránnal kötendő új megállapodásról.

Az amerikai kormányzatot késznek nevezte e tárgyalásokra, mint fogalmazott: Washington kész tárgyalni mindenkivel, aki békességet akar.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

kiemelt kép: whitehouse.gov

2017 Kidsnews | All rights reserved