A Süsü, a sárkány című zenés mesejáték mától látható Egerben


kidsnews (127éves) - 2 éve

Február 12-én mutatják be az egri Gárdonyi Géza Színházban Csukás István – Bergendy István: Süsü, a sárkány című zenés mesejátékát. A Babszem Jankó Gyermekszínházzal közösen jegyzett darabot Baráth Zoltán rendezi.

Csukás István meséin több generáció nőtt fel, így nem csoda, hogy az egyfejű, csipaszív sárkánya is közismert és kedvelt nemcsak a gyermekek, de a felnőttek körében is.

Süsü amúgy teljesen az ellenkezője annak, amit egy tűzet okádó szörnyetegről gondolnánk. Bumfordi kiállása ellenére meglehetősen szeretetre méltó, tetteivel pedig a mások megértéshez és elfogadásához vezető utat mutatja meg nekünk.

Az eredeti Süsü, a sárkány 1976-tól 1984-ig készült a Magyar Televízióban. Összesen 22 epizódban mutatták be a “híres egyfejű” kalandjait. Akkor Bodrogi Gyula kölcsönözte jellegzetes, rekedtes hangját a mesehősnek.

“Színpadra vinni a sokak által jól ismert mesét nem könnyű feladat, szeretnénk a magunk színházi eszközein keresztül visszaadni a történet humorát, és a különleges sárkánylétből fakadó varázslatos bájt.”

-olvasható a Gárdonyi Géza Színház beharangozójában.

Egerben Süsüt Balogh András személyesíti meg, a királyfi szerepében pedig Radvánszki Szabolcsot láthatja a közönség.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Wikipedia, gardonyiszinhaz.hu

képek: MTI/Komka Péter

2017 Kidsnews | All rights reserved